GeldMax

Op GeldMax.nl proberen wij zo veel mogelijk vragen te beantwoorden die betrekking hebben op het onderwerp geld. Daar financiële middelen een erg belangrijk onderdeel van ons leven zijn, zijn er erg veel vragen over dit onderwerp. Tevens komen er iedere dag weer meer vragen over geld bij, dit komt vaak door nieuwe financiële onzekerheden of veranderingen in regelgeving.

Omdat er zo veel vragen bij mensen aanwezig zijn, willen wij met behulp van deze website een zo volledig mogelijk antwoord geven op de aanwezige financiële vragen. Door gebruik te maken van de zoekfunctie rechtsboven op de website kun je snel zoeken naar een bepaald onderwerp. Mocht het zo zijn dat je vraag niet geheel beantwoord wordt, dan doen wij er alles aan om deze in de nabije toekomst wel te kunnen beantwoorden.

Nederland is vandaag de dag in de ban van het geld

Voor bijna iedereen in Nederland is geld vandaag de dag een belangrijk onderdeel van het leven, zo niet het belangrijkste. Geld is immers nodig om in je levensonderhoud te voorzien en wil je in luxe leven dan heb je er zelfs veel van nodig. Door de huidige maatschappij hebben mensen steeds meer geld nodig om in hun levensonderhoud te voorzien. Dit komt onder andere door inflatie. Het geld wordt steeds minder waard; er moet steeds meer betaald moet worden voor dezelfde producten.stress om geld

Ondanks nieuwe technologieën stijgen de prijzen enorm. Het kopen van een brood bijvoorbeeld kostte twintig jaar geleden `een stuk minder dan nu. Dat noemen we inflatie; we hebben steeds meer geld nodig. Er zijn echter ook andere zaken die er mee te maken hebben. Omdat er steeds nieuwe uitvindingen zijn, hebben we steeds meer keuze uit producten. Veel mensen willen deze nieuwe producten hebben, terwijl het oude product misschien nog steeds functioneert. Dit kan komen omdat men materialistisch is of niet achter wil blijven bij mensen om hen heen. Het steeds luxer willen leven zorgt er dus ook voor dat we steeds meer geld ‘nodig’ hebben.

Denk jij meer geld nodig te hebben? Vraag jezelf dan eens af of je al die luxeproducten daadwerkelijk nodig hebt. Vaak kopen mensen dit soort producten vanuit een impuls, in de hoop voor korte tijd gelukkig te zijn. Door bijvoorbeeld het kopen van een nieuwe telefoon met de nieuwste snufjes ben je een week gelukkig, maar na die week ben je die telefoon eigenlijk al weer vergeten en zou je graag een nieuwe computer willen hebben, een grotere woning, een nieuwe auto of een vakantie naar een ver oord. Op deze manier heb je steeds meer geld nodig hebben om spullen of diensten te kopen die misschien niet allemaal ‘nodig’ zijn.

Een leven leiden met spanning en stress over geld

Doordat we steeds meer geld nodig denken te hebben om wat voor redenen dan ook, zijn er steeds meer mensen die in spanning en stress leven door geld. Misschien omdat er geen geld genoeg is om het leven te leiden wat men graag zou willen, misschien omdat men de belangrijke rekeningen niet meer kan betalen of misschien omdat men een baan heeft waar er zo veel van hen gevraagd wordt dat het gewoonweg niet uit te houden is. Je zou dan ook eens kunnen denken: waar ben ik eigenlijk mee bezig?geld zorgen

Het aantal mensen dat lijdt aan een burn-out of last heeft van overspannenheid stijgt ieder jaar. Op dit moment ondervindt meer dan 16% van alle werkende mensen in Nederland hier last van. Je kunt hieruit concluderen dat er een heel groot aantal mensen niet gelukkig is met het leven dat ze hebben. Of dit geheel te wijten is aan de stijgende behoefte aan geld is natuurlijk de vraag, maar het heeft er vaak wel degelijk direct of indirect mee te maken.

Zo is uit onderzoek gebleken dat maar liefst 41% van de mensen in Nederland niet geheel tevreden is met het huidige salaris. Behalve dat men dus vaak werk doet wat men eigenlijk niet leuk vindt of wat simpelweg niet meer vol te houden is, zijn er ook veel mensen die betalingsachterstanden hebben. Volgens onderzoek hebben op dit moment 3 van de 10 gezinnen te maken met problemen bij het betalen van de rekeningen. Hierdoor heeft dus 30% van de gezinnen in Nederland last van betalingsachterstanden. Het is zelfs zo dat 70% van deze mensen meerdere betalingsachterstanden hebben.

Geld maakt meer kapot dan je lief is

Geld en de behoefte naar steeds meer geld maakt vaak meer kapot dan je lief is. Dit is misschien een stellige bewering maar als je alleen al kijkt naar het bovenstaande, hoeveel mensen er wel niet onder lijden om te voldoen aan de steeds maar stijgende behoefte naar geld. Maar het erge is nog, dat men gewoon zo door blijft gaan zoals genoemd in de alinea hier boven. Geen geld genoeg voor de volgende luxe aankopen? Dan nemen we toch gewoon een lening. Vaak wordt er dan geen rekening mee gehouden dat een lening er alleen maar voor zorgt dat de ‘problemen’ alleen maar erger worden. Je zult er verbaast van staan hoeveel huwelijken er kapot gaan door geld problemen of naar de behoefte naar meer geld. En dan niet te denken wat sommige mensen doen en overhebben voor meer geld.geld besparen

Geld lenen voor luxe producten hoeft niet altijd voor problemen te zorgen, maar er zijn genoeg mensen die er erg hard voor moeten werken om alleen al de schulden te betalen inclusief rente. Echter is lenen om aan meer geld te komen nog erg onschuldigals je kijkt naar andere manieren om dit te bewerkstelligen. Hoe vaak hoor je wel niet dat hele families ruzie met elkaar krijgen als er een erfenis te verdelen is. Dit gebeurd vaker als gedacht, terwijl het vaak alleen te maken heeft met de behoefte aan meer geld of egoïsme. Hoe erg is het wel niet als we iets tekort denken te komen?

Naast dat men ongelukkig leeft, huwelijken kapot gaan, families en vriendschappen uit elkaar vallen door de behoefte naar meer geld zijn er ook mensen waar eigenlijk hun ‘hele’ leven voor bepaalde tijd afgenomen word door de behoefte aan meer geld. Er zijn vele mensen die te maken hebben gekregen met politie en justitie door zichzelf aan meer geld aan te wenden op een manier die niet legaal is in Nederland. Alleen maar door de behoefte aan meer geld doet men dingen die het daglicht niet kunnen verdragen, zelfs met de wetenschap dat de kans bestaat dat men jaren achtereen in een ‘kooi’ of wel gevangenis moet leven.

Minder zorgen om geld krijgen

Financiële problemen kun je niet in een handomdraai oplossen. Het is echter wel mogelijk om de geldzorgen een stuk minder te maken op termijn en zelfs te laten verdwijnen op langere termijn. Het is dan wel belangrijk dat jij er helemaal achter staat en bereid bent je er volledig voor in te zetten. Het vergt namelijk wel de nodige veranderingen en inspanningen. Omdat grote veranderingen in het leven vaak als moeilijk worden beschouwd, vergt het de nodige discipline. Als jij bereid bent om de nodige inspanningen te verrichten en je aan te passen, dan zul jij binnen de kortste keren minder zorgen om geld hebben. Vaak word er gedacht dat meer geld verdienen de oplossing is om van geldzorgen af te komen.

Vaak word er gedacht dat meer geld verdienen de oplossing is om van geld zorgen af te komen. Als je kijkt naar hoeveel mensen een burnout krijgen of veel stress op het werk hebben, dan kun je je voorstellen dat dit niet de beste manier is. Een beter alternatief is om minder geld uit te geven, hoe moeilijk dit soms ook is. Een goed begin is dan ook om precies bij te houden hoeveel geld er binnen komt en er weer uitgaat. Daarbij is het belangrijk om zo precies mogelijk te zijn, dus om alle uitgaven te noteren. Bij het noteren splits je de uitgaven in twee groepen: basislevensonderhoud en luxe. Denk hier goed over na ! Hoort het daadwerkelijk bij basislevensonderhoud of is het toch meer luxe ? Een nieuwe broek kopen omdat je hem zo mooi vindt, hoort duidelijk bij ‘luxe’ terwijl een broek kopen omdat je bijna geen broeken meer hebt om goed voor de dag te komen bij ‘basis’ gezet kan worden. Alleen al door het eerlijk opschrijven van de uitgaven zul je zien dat er heel wat uitgaven onder luxe vallen. Door minder luxe aankopen te doen zul je zien dat de geldzorgen op termijn een stuk kleiner worden. Natuurlijk heeft iedereen vaste lasten die nodig zijn voor de eerste levensbehoeften. Vaak zijn het echter de uitgaven voor luxe producten die er voor zorgen dat er steeds meer geld nodig is.

Door jezelf goed af te vragen of je de volgende luxe aankoop nou echt nodig bent, kun je veel geld besparen. Denk er dan ook goed over na of je echt niet zonder kunt of wacht een week voordat je het koopt, zo heb je meer kans dat je bedenkt dat het helemaal niet zo belangrijk is om datgene daadwerkelijk te kopen. Door te wachten met de aankoop zorg je er voor dat impulsaankopen sterk verminderen, wat er weer voor zorgt dat je geld overhoudt waardoor er weer iets minder zorgen om geld zullen zijn in de toekomst. Nog een ogen-opener is dat luxe producten of diensten vaak gekocht worden om indruk te maken op andere mensen, om er alleen maar bij te horen of status te verkrijgen. Kijk mij eens met mijn mooie auto! Ik heb er wel een lening voor moeten afsluiten die ik eigenlijk niet kan betalen…

Je leeft voor jezelf, niet voor anderen. Het is jouw doel om gelukkig te zijn, om balans te vinden en op die manier een positieve invloed uit te oefenen op de mensen om je heen. Dat wil niet zeggen dat je je moet gedragen zoals andere mensen willen. Bron: sochicken


Zoals net vermeld heeft iedereen vaste ‘basis’ lasten. Bij veel mensen nemen deze het grootste gedeelte van het budget in. Dit is dan ook één van de onderdelen waar veel geld te besparen is. Geld besparen op de ‘basis’ lasten is een erg makkelijke manier om minder geldzorgen te hebben. Als jij al je maandelijkse lasten genoteerd hebt, dan is het makkelijk om voor iedere uitgaven een goedkoper alternatief te zoeken. Vaak wordt er gedacht dat een goedkoper alternatief gelijk staat aan een slechter product maar dat is vaak niet zo. Soms kan het zelfs een beter product zijn. Door een middag tijd te besteden om te bezuinigen op basisuitgaven, zul je zien dat je veel geld kunt besparen door enkel over te stappen naar een andere leverancier. Als je precies wilt weten waar je op kunt
bezuinigen kijk dan even op het onderdeel bezuinigen op deze website.

Meer geld verdienen

Leef jij echt al zo zuinig mogelijk maar heb je nog steeds last van geldzorgen dan is er nog de optie om meer geld te gaan verdienen. Hier bedoel ik dan niet mee dat je voor lange tijd zo veel moet gaan werken dat je daar weer stress van krijgt, maar je kunt een extra inkomen creëren om uit het dal te komen. Soms komen geldzorgen voort uit pure luiheid. Je wilt wel een goed leven hebben maar daar eigenlijk niets voor willen doen. Dit zal er alleen maar voor zorgen dat je dieper in de zorgen komt! Een vaak gehoorde smoes is dan ook: Ik kan niet werken of ik weet niet hoe ik dat moet doen. Vraag jezelf dan eens af of je er daadwerkelijk alles aan gedaan hebt om te kijken of er werk is wat wel geschikt is voor jou. Of ben je überhaupt wel eens op zoektocht geweest naar de mogelijkheden om geld te verdienen?

Op internet zijn er talloze manieren te vinden om geld te verdienen, veel van deze manieren werken ook. Helaas is er ook veel informatie te vinden over geld verdienen die niet of niet geheel klopt. Onder de categorie geld verdienen zal ik geldverdienmanieren bespreken waar mensen succes mee hebben behaald. Ook zullen hier vragen beantwoord worden in de vorm van een artikel.

Heb jij op het moment geldzorgen? Neem dan vandaag nog actie om hier vanaf te komen!