Hoe je bespaart met je mobiele databundel

Iedereen die dagelijks op de smartphone het web doorpluist en apps gebruikt heeft een bundel nodig met data. Tenzij je niet op Whatsapp bereikbaar wilt zijn als je de deur uitgaat. Hoewel het grootste deel van de MB’s verbruikt worden via een WiFi verbinding is het essentieel dat je een databundel neemt als je altijd bereikbaar wilt zijn. Er zijn diverse manieren om te besparen om een databundel voor je mobiel. Weet hoeveel je verbruikt, vergelijk je huidige tarief met andere providers, kijk of onbeperkt internet een optie is en bespaar meer dan je verwacht.

Controleer hoeveel je verbruikt

Het verbruik van data verschilt per persoon. Gebruik een online calculator om erachter te komen hoeveel data jij verbruikt. De calculators die beschikbaar worden gesteld om de databundel te berekenen geven een nuttige schatting van de benodigde mb’s. Door te kijken naar de facturen van het afgelopen jaar kun je er ook achter komen wat je gemiddelde verbruik is. Op basis van deze informatie kun je een uitstekende inschatting maken van het aantal GB’s internet dat je nodig hebt.

Korte looptijd databundels

Databundels zijn te bestellen met korte en lange looptijden van het contract. De kortste contracten die mogelijk zijn voor een databundel hebben een looptijd van een maand. Bij deze korte looptijd is er een opzegtermijn van slechts 30 dagen. Deze korte looptijd komt veel bij een prepaid simkaart in de buurt doordat er veel vrijheid en ongebondenheid is. Zit je te wachten op een nieuw model van de iPhone of Samsung Galaxy S8? In iets meer dan een maand kun je al overstappen naar een andere provider. Naast het maandcontract is een sim only ook af te sluiten voor 12 of 24 maanden. Van deze drie opties beschikt de 24 maand variant over de laagste maandtarieven. De keerzijde van de medaille is dat je dan wel voor twee jaar aan het abonnement vast zit.

Wat gebeurt er als je buiten de bundel gaat?

Houdt er rekening mee dat sommige providers het internet niet afsluiten na het bereiken van de datalimiet maar de snelheid verlagen. Dit is ideaal voor gebruikers die niet veel kunnen betalen voor de databundel maar wel bereikbaar willen blijven via Whatsapp. Sim only abonnementen zijn al verkrijgbaar vanaf 5 euro per maand maar er zijn mogelijk nog veel meer bundels die beter bij je verbruik en budget passen.

Bekijk of onbeperkt internet goedkoper is

Met een onbeperkt internet abonnement krijg je een vaste bundel met een onbeperkt aantal mb voor vast maandtarief. Het tarief dat je iedere maand betaalt is hetzelfde; hoeveel je ook gebruikt. Als je veel data gebruikt is een onbeperkt internet abonnement in veel gevallen goedkoper dan een normale databundel. De kosten per MB zijn dan in de meeste gevallen lager. Een onbeperkt internet abonnement is al verkrijgbaar vanaf €7,50 per maand.