Geld besparen kan iedereen!

Tegenwoordig zijn er veel manieren om geld te bezuinigen op je maandelijkse kosten en op andere kosten. Veel mensen willen wel bezuinigen maar weten niet hoe ze dit moeten doen. Het bezuinigen op je vaste lasten en dergelijk is echter helemaal niet zo moeilijk als het lijkt. Zo kun je besparen op water en elektra door minder lang te douchen, een bespaar douchekop te halen of om zonnepanelen te plaatsen maar je kunt bijvoorbeeld ook de kosten van brandstof voor je auto omlaag brengen door simpelweg je rijstijl aan te passen, wist je dat je auto meer brandstof verbruikt tijdens het rijden als de airco aan staat of de ramen open staan?

Is bezuinigen moeilijk?

Nee, bezuinigen is eigenlijk heel gemakkelijk. Op deze website kunt u alle informatie en mogelijkheden tot bezuinigen al vinden. Je hoeft dus zelf niet meer op het internet te zoeken naar alle informatie en tips om te besparen omdat dit al voor jou is gedaan. Verder is het een kwestie van toepassen.
Het verschilt per categorie wat de handelingen zijn om te kunnen gaan besparen. Bij de een hoef je simpelweg iets beter de tijd in de gaten te houden met douchen en bij de ander is het een kwestie van formulieren invullen. Geen van allen is moeilijk om te doen en het is dus voor iedereen mogelijk.

Het is vaak zo dat mensen het idee hebben dat bezuinigen op je lasten moeilijk is en dat weerhoud ze om eens te gaan kijken wat er allemaal mogelijk is. Echter is het zo dat het bezuinigen erg gemakkelijk is en dit voor iedereen mogelijk is of je nu jong, oud, met of zonder gezin leeft. Heden daags zijn er vele mensen die niet genoeg geld hebben om rond te komen en zo beginnen met geld lenen of op zoek zijn om meer geld te verdienen terwijl besparen een stuk makkelijker en goedkoper is.

Kijk hier voor meer financiële weetjes.

Hoeveel kan ik ongeveer besparen?

Het verschilt per huishouden hoeveel je kunt besparen. Het is natuurlijk logisch dat een gezin met 2 kinderen meer lasten heeft dan een alleenstaande. Hierdoor is het zo dat het gezin met 2 kinderen dus ook meer zou kunnen gaan besparen op hun lasten dan de alleenstaande. Dit betekend natuurlijk niet dat een alleenstaande niet kan besparen want deze kan ook ruim besparen in zijn of haar vaste lasten.

Het gemiddelde gezin in Nederland kan zo’n €1.600 besparen en dit kan oplopen. Dit betekend dat een gemiddeld gezin dus minstens €133,00 teveel betaald per maand. Dit is een hoog bedrag waarvan je ook andere dingen had kunnen doen, zoals sparen of leuke dingen doen met je gezin.

Ook ligt de hoogte van het bedrag dat je bespaard aan de keuzes die je maakt. Je kunt ervoor kiezen om bijvoorbeeld wel een andere energie leverancier te nemen maar niet iets korter te willen gaan douchen. Hierdoor zal je wel verschil merken in je energie rekening maar niet in je water rekening. Maar elke euro die je bespaard is toch weer een euro meer dan anders dus welke keuze je ook maakt in het bezuinigen zal het altijd een stap vooruit zijn.

Betalen in termijnen

Wordt u keer op keer onaangenaam verrast door de onroerende-zaakbelasting, jaarnota’s van verzekeringen of andere hoge rekeningen? Misschien kunt u deze in maandelijkse termijnen betalen.  Informeer of er geen extra kosten aan zijn verbonden. Bron: nibud

Neemt besparen veel tijd in beslag?

Het besparen van geld neem in principe weinig tijd in beslag. Je zult wel even ervoor moeten gaan zitten. Het is ook per categorie verschillend want met het lezen van de tips om minder brandstof te verbruiken zit minder tijd in dan het invullen van een formulier. In ieder geval neemt besparen een stuk minder tijd in dan geld verdienen voor de meeste mensen.

Er zijn veel verschillende manieren om te besparen en je zult dus wel moeten kijken welke van deze van toepassing zijn bij jou. Als je dit hebt bekeken kun je keuzes gaan maken. Je zult zien dat het zeer belonend is om hier een klein beetje van je tijd in de steken omdat je veel meer kunt gaan besparen dan dat jij denkt dat je kan besparen!


Wist je dat je ook veel geld kunt besparen met koken? Bekijk het volgende filmpje om te kijken hoe je dit kunt doen.

Is het nuttig om te besparen?

Het is eigenlijk een vraag die niet nodig gesteld hoeft te worden. Wie wil er nou geen geld overhouden aan het eind van de maand? Het is vaak zo dat mensen niet weten hoeveel ze kunnen gaan besparen waardoor ze gaan denken dat het voor hun niet nuttig is aangezien ze maar een paar dubbeltjes zullen gaan besparen.
Maar uit onderzoek is bewezen dat de gemiddelde Nederlander veel meer kan besparen dan enkel een paar dubbeltjes. Aan het eind van het jaar heb je een enkele honderden euro’s bespaard in plaats van dubbeltjes en dit is dus zeker nuttig omdat je hierdoor meer geld kunt gaan sparen of meer geld over hebt voor leuke dingen in de maand of aan het eind van het jaar.

Is de kwaliteit ook minder als ik bespaar op producten?

De kwaliteit van producten zal niet achteruit gaan. Hierdoor blijf je dezelfde kwaliteit zien als nu maar dan voor minder geld. Het is juist de angst dat de kwaliteit minder word dat sommige mensen niet open staan voor het besparen. Je zult zien dat je niets zal gaan merken aan de kwaliteit maar juist wel veel zult merken in je portemonnee.

Je kunt er natuurlijk ook er natuurlijk ook voor kiezen om eerst een rustig te gaan kijken want niemand verplicht je om te gaan besparen. Ook kun je eerst eens gaan besparen op je huidige producten zoals het douchen of de brandstof kosten van je auto. Als je hier eenmaal mee bent begonnen zal je gauw merken dat het besparen erg leuk is en je beslist niet achteruit gaat op de kwaliteit van je leven. Dit zal motiveren om meer te willen besparen en daarna kun je eens rustig verder gaan kijken waarop je nog meer kunt en wil gaan besparen.

Je kunt werkelijk overal op besparen. Zo kan je ook besparen op je boekhoudprogramma. Kijk hier hoe je goedkoop online boekhouden kunt. En je kunt zelf op je rijschool verzekering besparen.

Heeft besparen ook nadelen?

Het besparen heeft geen nadelen. Eigenlijk heeft het besparen op je lasten alleen maar voordelen. Je wilt vast wel eens wat vaker leuke dingen doen in plaats van je volledige inkomen te verliezen aan de vaste lasten. Door het besparen zal je maandelijks een stuk minder kwijt zijn aan je lasten en kun je gaan sparen of iets leuks voor jezelf gaan doen met het geld wat je hebt bespaard.

De angst om van het bekende af te stappen is vaak erg groot maar toch zeer lonend. Kijk eens rustig op je gemak rond waar op jij kunt gaan besparen en maak de keuze wanneer jij er zelf uit bent.  Je zult merken dat de kwaliteit hetzelfde zal blijven terwijl de kosten een stuk lager zullen zijn.

Zijn er naast overstappen ook nog meer mogelijkheden tot besparen?

Er zijn veel verschillende manieren om te kunnen gaan besparen. Zo kun je besparen op je energie rekeningen, je elektriciteit rekening of je water rekening. Maar je kunt ook besparen op de brandstof van je auto, bewuste voedingskeuze en nog veel meer.

Je kunt bijvoorbeeld eens de tijd bij gaan houden van jou dagelijkste douchebeurt, een gemiddelde douche beurt van 10 minutengeld bezuinigen kost namelijk al gauw zo’n 40 cent. Door een bespaarkop te kopen zal je dit bedrag al terug dringen maar ook door eens twee minuten korter te gaan douchen bespaar je al veel aan het eind van het jaar. Een gezin met 2 kinderen zal dus snel verschil merken in hun portemonnee. Maar ook kun je eens gaan kijken naar jou rijstijl. Wist je dat je auto meer benzine verbruikt tijdens het rijden als de airco aan staat? Of dat je auto meer verbruikt als je de ramen open hebt staan tijdens het rijden? Dit zijn simpele dingen waarbij je niet hoeft over te stappen maar toch enorm veel op kunt gaan besparen per jaar.

Overstappen is niet verplicht om te kunnen gaan besparen maar het is wel bewezen dat je hierop het meest kunt gaan besparen als je de juiste keuze hebt gemaakt natuurlijk. Op de website staan deze keuzes om jou te helpen zodat je niet de verkeerde keuzes zal gaan maken.

Volgens de rijksoverheid

Energiebesparing zorgt voor minder CO2-uitstoot, lagere woonlasten en maakt Nederland minder afhankelijk van fossiele brandstoffen. Bovendien levert een efficiënt gebruik van energie bedrijven en consumenten geld op. Het kabinet wil dit bevorderen. Bijvoorbeeld door huiseigenaren goedkoop geld te laten lenen voor energiebesparende maatregelen in hun woning (‘energiebespaarlening’). Bron: rijksoverheid
Al met al zijn er dus veel verschillende manieren om te besparen en is het ook voor iedereen mogelijk omdat het erg gemakkelijk is. Waarom zou je aan het eind van de maand zoveel geld weg gooien terwijl het niet nodig is? Je zult zelf al snel merken dat de kwaliteit niet minder word maar je wel veel meer overhoud aan het eind van de maand. Je kunt dus meer gaan sparen of veel meer leuke dingen gaan doen met uw vrienden, gezin of alleen. Waarom zou je jou verdiende geld alleen maar stoppen in je vaste lasten? Mocht je een beetje angstig zijn om geld te gaan besparen kun je altijd klein beginnen omdat het zo ontzettend veel mogelijkheden tot besparen. Je bent dus niet verplicht om direct alles om te gooien maar je kunt ook stapje voor stapje de wereld van het besparen gaan ontdekken. Je zult snel merken dat het erg leuk is om geld te besparen en op den duur zal je misschien nog wel meer willen besparen en zelf op zoek gaan naar nog meer dingen waarop je kunt gaan besparen.

Besparen op de belkosten

Een deel van de maandelijkse lasten bestaat uit de kosten van mobiel bellen. Tegenwoordig heeft iedereen een smartphone met bijbehorend abonnement. Iedere maand wordt er betaald voor het abonnement tot aan het einde van het contract. Veel mensen betalen te veel voor het mobiele abonnement. Dit komt doordat veel mensen zonder rond te kijken ingaan op het aanbod van de provider om te verlengen. Terwijl het aantrekkelijk lijkt dat je een nieuwe smartphone krijgt betaal je meestal meer dan nodig. Vergelijk de mobiele abonnementen van verschillende providers om te controleren of de aanbieding van de provider wel zo goed is. Dit is mogelijk op verschillende websites zoals mobielkopen.net en bellen.com.

Besparen op energie

Laagste energieprijzen door liberalisering

In 2004 is de energiemarkt vrijgegeven waardoor nieuwe prijsvechters met de laagste energieprijzen toetraden. Energie-aanbieders gingen de concurrentie met elkaar aan op serviceniveau en op het bieden van de laagste energieprijzen. Dankzij de liberalisering van de energiemarkt stapten veel huishoudens over naar een leverancier met alleen groene energie en/of de laagste energieprijzen. Al vele huishoudens hebben zo veel geld bespaard.

Zelf energie opwekken voor de laagste energieprijzen

Uit cijfers van het CBS blijkt dat de energieprijzen in 15 jaar meer dan verdubbeld zijn, terwijl de inflatie in dezelfde periode 35% was. Het is nog onduidelijk wanneer u weer kunt profiteren van de laagste energieprijzen. De prijsontwikkeling van energie is namelijk lastig te voorspellen. Veel consumenten die onafhankelijk willen zijn van de energiemarkt en de laagste energieprijzen willen, wekken zelf energie op. Zij plaatsen bijvoorbeeld zonne-panelen of zetten een windmolen neer als zij veel land bezitten.

Heeft uw energieleverancier de laagste energieprijzen?

Bent u al jaren bij dezelfde energieleverancier? Heeft u wel de laagste energieprijzen? Maak eens een vergelijking om te zien hoe uw huidige aanbieder scoort op het gebied van groene energie of energieprijzen. Is uw huidige leverancier nog steeds een goede keuze? Dan kunt u met een goed gevoel bij uw huidige leverancier blijven. Betaalt u nu meer dan nodig? Stap dan over naar de aanbieding met de laagste energieprijzen.

Eenvoudig besparen door over te stappen naar de laagste energieprijzen

Een snelle manier om de laagste energieprijzen te krijgen is overstappen van energieleverancier. Door energieprijzen te vergelijken krijgt u op basis van uw verbruik en wensen (contractvorm, groene of grijze energie) de meest geschikte energieleveranciers in beeld, gesorteerd op de laagste energieprijzen. Tip: controleer of u geen contract heeft lopen bij uw huidige aanbieder. Zo niet? Stap dan direct over naar de laagste energieprijzen.