besparen vaste lasten

De vaste lasten zijn voor veel mensen een vervelende kostenpost. Je betaalt ze elke maand en je bent hier vaak veel geld aan kwijt. Je kunt gelukkig wel iets doen om de vaste lasten omlaag te brengen.

  • Vaste lasten omlaag brengen door energie te besparenvaste lasten verlagen
  • Besparen op vaste lasten door de waterrekening omlaag te brengen
  • Besparen op vaste lasten door slimmer boodschappen te kopen
  • Vaste lasten omlaag brengen met verzekeringen en dergelijk
  • Vaste lasten omlaag brengen door toeslagen aan te vragen

Vaste lasten omlaag brengen door energie te besparen

De energierekening is een maandelijks terugkerende rekening. Je ontkomt er niet aan aangezien je altijd energie zult gebruiken. Let er eens op hoe vaak je lampen aan laat staan, stekkers in het stopcontact laat of bijvoorbeeld de tv onnodig aan of op stand-bij laat staan. Dan zie je hoeveel stroom je onnodig gebruikt. Het is immers zo dat een stekker in het stopcontact, ook als het apparaat niet in gebruik is, altijd stroom zal vragen. Wanneer je weet wat je onnodig gebruikt kun je dit ook terugdringen door alles wel uit te doen en hier goed op te letten.
Je kunt besparen op je energierekening door spaarlampen te kopen. Zoals de naam al zegt zijn dit lampen die minder stroom gebruiken dan de gewone gloeilampen. Je kunt eens overwegen om zonnepanelen aan te schaffen. Dan investeer je weliswaar maar door de jaarlijkse besparing zal je uiteindelijk het geïnvesteerde bedrag terug verdienen.

Besparen op vaste lasten door de waterrekening omlaag te brengen

Douchen doen we allemaal. Maar wist je dat een douchebeurt van 10 minuten tot wel 0.40 tot 0.75 cent kan kosten. Dit bedrag kun je terug dringen naar 0.25 cent door een goede spaardouche te kopen. Een spaardouche voorkomt dat er onnodig veel water uit de kraan komt. Ook de kraan al vast aan zetten zodat de douche lekker warm is kost al gauw 0,04 cent tot 0,08 cent.  Dat klinkt misschien niet indrukwekkend, maar op jaarbasis kun je er flink op besparen. Probeer eens korter te douchen en schaf een spaardouche aan.

Besparen op vaste lasten door slimmer boodschappen te kopen

Wil je gaan besparen op boodschappen dan zijn er meerdere mogelijkheden. Wist je bijvoorbeeld dat je meer producten meeneemt dan je nodig hebt als je met  honger naar de besparen vaste lastenwinkel te gaat ? Verder zijn A-merken veel duurder dan de huismerken. Kijk eens wat je bespaart als je geen A-merken meer koopt. Ga ook eens lekker aanbieding shoppen. Veel mensen doen hun boodschappen altijd bij hun vaste winkel terwijl ze bij een andere winkel voor de helft van de prijs te krijgen zijn. Dit scheelt enorm. Neem dus eens lekker de tijd om in de krantjes te kijken naar de producten die in de aanbieding zijn.

Vaste lasten omlaag brengen met verzekeringen en dergelijk

Ook op verzekeringen, telefoonabonnementen, internetabonnementen en dergelijke lasten kun je veel gaan besparen. Veel mensen willen eigenlijk niet afstappen van hun oude vertrouwde abonnementen omdat dat nou eenmaal het enige is wat ze kennen. Maar je kunt dus besparen door eens te gaan vergelijken met andere aanbieders.

Vaste lasten omlaag brengen door toeslagen aan te vragen

Er zijn veel verschillende soorten toeslagen. Denk hierbij aan huurtoeslag, kinderbijslag, kindgebonden budget of zorgtoeslag. Kijk eens wat voor toeslagen jij hebt en kijk eens waar je recht op hebt. Je zult dan wel niet je lasten omlaag brengen maar je kunt wel een deel terug krijgen van je lasten waardoor je dus toch minder kwijt bent aan de maandelijkse kosten.
Al met al kun je veel besparen op je vaste lasten. Soms kan een kleine investering van geld of tijd veel opbrengen. Schuw dit niet en ga eens kijken wat jij kunt doen om je vaste lasten omlaag te brengen!