besparen op het gezin en kinderen

Heb je een gezin met kinderen dan kun je hier veel geld op besparen, zodat er meer geld overblijft om samen leuke dingen te doen. Geld besparen kan soms zo makkelijk zijn, vooral als het hele gezin mee werkt. Voor vele Nederlandse gezinnen wordt bezuinigen een soort van sport als ze er eenmaal mee begonnen zijn. Door te bezuinigen zorg je er niet alleen voor dat je meer geld overhoudt maar vaak is het ook zo dat je het milieu ontziet van onnodige vervuiling. Als jij ook graag geld wil overhouden aan het einde van de maand en ook nog eens wilt bijdragen aan een beter milieu, dan is het volgende artikel interessant voor jou.

  • Laat het gehele gezin besparen geld besparen gezin
  • Spullen voor kinderen tweedehands kopen
  • Besparen op kinderen in een groter gezin
  • Besparen op een dagje uit met de kinderen
  • Besparen op feestdagen
  • Maak gebruik van tegemoetkomingen

Laat het gehele gezin besparen

Ben je zelf al druk bezig met besparen? Zorg dan dat je ook jouw kinderen hierin betrekt. Dit kun je doen door bepaalde besparingsmethoden te bespreken en door samen te denken over nieuwe besparingsmogelijkheden. Zo kun je bijvoorbeeld ook je kinderen laten letten op de tijd dat zij onder de douche staan of dat ze de kraan laten lopen met tanden poetsen. Dit zijn maar kleine dingen waardoor kinderen zich toch meer bewust worden van besparen en verspillen.
Naast dat de kinderen zich bewust worden van besparen is het natuurlijk ook handig als jouw partner dit is. Er is niets frustrerender dan dat jij graag wil besparen en jouw partner geld over de balk blijft gooien. Praat er dan ook samen over wat de voordelen zijn van besparen en hoe je op een makkelijke manier geld kunt overhouden om leuke dingen te doen.

Spullen voor kinderen tweedehands kopen

Door spullen die je nodig hebt voor kleine kinderen tweedehands te kopen kun je veel geld besparen. Veel mensen vinden het een naar of vies idee om bijvoorbeeld tweedehands kleertjes te kopen voor een baby. Terwijl ze het zonde vinden om hun eigen bijna ongebruikte baby kleertjes weg te gooien. Begrijp je waar ik naar toe wil? Baby’s groeien zo snel dat de kleertjes vaak maar enkele weken of zelfs nooit gedragen worden. Doordat vaak veel vrienden en familie kleertjes kopen is er vooral aan het begin een overschot aan kleertjes die bijna niet gebruikt worden. Door de kleertjes goed te wassen zijn ze als nieuw, echter betaal je hier vaak maar een fractie voor in vergelijking met nieuwe kleren. Door op bijvoorbeeld marktplaats te zoeken naar kinderkleertjes kun je vaak erg leuke kleding vinden. Probeer altijd nog af te dingen op de vraagprijs om zo nog meer voordeel te behalen.

Het besparen op kinderen hoeft natuurlijk niet alleen bij babykleertjes te blijven. Zo kun je gehele kinderkamers voor een prikkie kopen. Terwijl deze er vaak nog als nieuw uit zien! Zijn de kinderen al wat ouder dan kun je vaak ook nog tweedehands kleding kopen. Je kunt je kind de keuze geven door een bepaald bedrag beschikbaar te stellen voor kleding. Wijs ze er dan op wat nieuwe kleding kost of 2ehandsmerkkleding. Je zult zien dat ze vaak liever 2ehandsmerkkleding willen dan nieuwe kleding zonder duur merk. Door ze zelf de keuze te laten maken zorg je er voor dat jouw kinderen ook meer over besparen gaan nadenken waardoor ze in de toekomst zelf minder geld nodig hebben. Kortom minder geld nodig betekent vaak meer tijd voor leuke dingen in het leven en minder stress om geld. Is dit niet iets moois om mee te geven aan je kinderen?

Besparen op kinderen in een groter gezin

Als je van plan bent om meerdere kinderen te nemen dan kun je op een makkelijke manier besparen door zo veel mogelijk spullen van de oudste te gebruiken voor de kinderen die er na komen. Dit doe je door te kiezen voor zoveel mogelijk neutrale kleuren, dus in plaats van roze of blauw eens groen of wit te nemen. Door voor meer neutrale kleuren te kiezen kun je bijvoorbeeld langer doen met de kinderkamers of speelgoed, ook al heb je een jongetje en een meisje.

Heeft je kind bijvoorbeeld schoentjes die te klein zijn maar die er toch nog goed uitzien? Gooi deze dan niet weg, maar bewaar ze voor het jongere kind. Al zal deze ze niet als nette schoenen kunnen dragen, heb je toch schoentjes die voor buitenspelen gebruikt kunnen worden. Zo bespaar je toch geld doordat nette schoenen niet gebruikt worden om buiten te spelen.

Besparen op een dagje uit met de kinderen

Het meest kun je natuurlijk besparen door minder vaak een dagje uit te gaan met de kinderen. Soms hoor je wel van mensen dat ze vier keer per maand ergens naar toe gaan met de kinderen. Dit klinkt heel leuk maar vaak hoor je van de kinderen dat ze ook wel eens wat vaker thuis willen blijven. Door minder vaak ergens naar toe te gaan met je kinderen wordt het voor hun speciaal, waardoor het vaak leuker gevonden wordt.

Wat ook een leuk idee is om de kinderen zelf hun uitjes bij elkaar te laten besparen. Maar hier een constructie voor zodat jullie bijvoorbeeld iedere maand ergens naar toe kunnen. Zo heeft het gezin een leuk uitje en leren de kinderen met geld om te gaan. Je zult trouwens merken als het geld zelf bij elkaar is gespaard, het een stuk leuker gevonden wordt en er vaak minder gezeurd wordt voor extra’s zoals een cadeautje uit de souvenirwinkel.

TIP: Een leuk en tevens leerzaam uitje kan zijn om naar een open dag te gaan op de boerderij. Neem eens een kijkje op www.lekkernaardeboer.nl om te kijken wat er bij jou in de buurt te doen is.

Wil je naar een pretpark of naar een ander uitje met de kinderen, kijk dan van te voren even op internet op websites zoals vakantieveilingen of er kortingsbonnen te krijgen of te koop zijn. Vaak kun je wel kortingsbonnen vinden van een euro of meer per entreebewijs. Zo kun je op een makkelijke manier een aantal euro’s besparen. Ook is het zo dat je bij de dierentuin beter voor een jaarabonnement kunt kiezen als je van plan bent om meerdere keren per jaar te gaan, zo bespaar je een aanzienlijk bedrag.

Ben je van plan om deze maand eens met de kinderen op pad te gaan, kijk dan ook eens naar de mogelijkheden bij jullie in de buurt.kinderen geld besparen Als je op zoek bent naar kortingsbonnen op internet kun je net zo goed even op websites zoals uitmetkinderen.nl kijken naar de mogelijkheden in de buurt. Zo kun je veel geld besparen op entreekaarten. Ook op vervoerskosten kun je besparen. Als het minder dan 10 kilometer is kun je ook op de fiets gaan. Dit is niet alleen een stuk goedkoper maar ook beter voor je gezondheid en niet te vergeten het milieu. Is het net iets te ver of niet mogelijk om op de fiets te gaan, denk dan ook eens aan het openbaar vervoer. Dit is vaak met kinderen een goede optie. Soms is het goedkoper als je ook parkeerkosten meerekent. Vaak vinden kinderen het ook leuk om eens in een trein te zitten en hoef jij niet aan het einde van een drukke dag ook nog eens terug te rijden.

TIP: Denk ook eens aan het strand of het bos als je er op uit wilt met de kids. Hier kun je  gratis naar toe en vaak vinden kinderen het erg leuk.

Eten en drinken in pretparken is meestal erg duur. Daarom is het raadzaam om je eigen lunch mee te nemen. Dit is niet alleen een stuk goedkoper maar vaak ook een stuk gezonder! Door de lunch mee te nemen in een koeltas zal alles goed op temperatuur blijven. Ook kun je zo zelf drinken mee nemen, wat vaak genuttigd kan worden in de lange wachtrijen. Natuurlijk is het zo dat de meeste kinderen graag een ijsje willen in een pretpark. Je kunt er dan voor kiezen om dit te beloven aan het einde van de dag. Koop dan een ijsje op de terugweg bij een snackbar, hier zijn de ijsjes vaak goedkoper dan in een pretpark.
Wil je kind altijd iets kopen in een souvenirswinkeltje? Je kunt er dan voor kiezen om een vast bedrag te geven wat ze mogen besteden in het winkeltje, maar dit bedrag is tevens het bedrag wat besteed mag worden aan bijvoorbeeld snoep of een ijsje. Op deze manier heb je geen of minder last van gezeur en je kind leert iets over de waarde van geld. Als je met meerdere kinderen bent kan dit nog leerzamer zijn, omdat de souvenir die aan het begin van de dag gekocht is, ineens niet meer zo waardevol is als andere kinderen aan het einde van de dag hun geld besteden aan hert kopen van een ijsje.

Wil jij meer waar voor je geld in een pretpark? Denk er dan eens over om niet in het hoogseizoen naar grote pretparken te gaan, maar buiten het drukste seizoen. Vaak zie je dat er dan meer kortingen te verkrijgen zijn en dat het een stuk minder druk is in het park. Als het rustig is in het park dan kun je voor het zelfde geld in veel meer attracties of meer bekijken. Een andere tip  is dan ook om zo vroeg mogelijk naar een pretpark te gaan. In de ochtend heb je een bijna leeg park tot je beschikking. Zo kun je snel een aantal keren zonder te wachten in de populairste attracties. Natuurlijk kun je ook langer in het park blijven als je er vroeg bent, wat er weer voor zorgt dat je meer waar hebt voor je geld.

Besparen op feestdagen

Feestdagen zijn altijd een erg leuke tijd, maar het kan wel eens vervelend uitkomen als je niet zo veel geld te besteden hebt. Een tip is dan ook om het niet te gek te maken met dure cadeaus. Koop alleen wat je kunt missen en ga vooral geen geld lenen voor cadeaus. Door geld te lenen zullen je cadeaus extra duur worden door de rente, bovendien zit je er voor langere tijd aan vast. Een in mijn ogen betere oplossing is om door het jaar heen cadeautjes te kopen als er ergens aanbiedingen zijn. Op deze manier spaar je eigenlijk door het hele jaar heen zodat de feestdagen niet veel extra geld kosten. Een ander groot voordeel hiervan is dat je alles met korting koopt zodat je een stuk minder geld kwijt bent voor dezelfde cadeautjes.

Tip:Na de feestdagen zijn er vaak veel spullen in de aanbieding. Door deze te kopen voor het volgende jaar kun je aanzienlijk wat geld besparen. Door bijvoorbeeld in januari alvast kerstspullen te kopen bespaar je flink.

Bij kerst hoort natuurlijk gezellig samen eten met het gezin of zelfs familie. Als je met meerdere gezinnen de feestdagen viert dan kan dit een dure bezigheid zijn. Door samen af te spreken dat iedereen iets meeneemt zorg je er voor dat de kosten gedeeld worden, maar natuurlijk ook het werk wat je hebt met het eten bereiden. Denk er wel om dat er goed overlegd wordt om te voorkomen dat iedereen het zelfde mee neemt. Wil je toch zelf koken met de feestdagen, zorg er dan voor dat je het eten in de aanbieding hebt gekocht. Zoals je kunt lezen bij besparen op boodschappen, is het slim om ver voor de feestdagen vlees in de aanbieding te kopen om dit vervolgens in te vriezen. Met de feestdagen zie je vaak dat vlees en dergelijke een stuk duurder zijn.  Door het van te voren met korting te  kopen kun je dus geld besparen.

Door zelf het feestmaal te bereiden kun je geld besparen. Het spreekt natuurlijk voor zich dat zelf koken een stuk goedkoper is dan een kok inhuren of uit eten gaan. Maar wat vaak vergeten wordt is dat er veel geld bespaard kan worden op het zelf maken van een gourmet- of fondueschotel. Als je van te voren vlees hebt gekocht en dit hebt ingevroren, kun je zelf kleine porties maken. Dit is een stuk goedkoper dan dat de slager dit voor jou moet doen. Dit terwijl het maar weinig werk is om stukjes biefstuk, hamburger en kipfilet af te snijden. Doe dit samen met plakjes slavink en balletjesgehakt en wat uitjes en champignons en je hebt al een aardige schotel gemaakt. Zorg dan nog voor wat groentes en fruit en je bent bijna compleet.
Maak gebruik van tegemoetkomingen

Heb je niet genoeg geld om rond te komen al zorg je er voor dat je zoveel mogelijk doet om te besparen, dan is het een goed idee om te informeren naar tegemoetkomingen. Op de website van de belastingdienst kun je zien wat voor subsidies en tegemoetkomingen er bestaan. Vaak is het makkelijk na te gaan of jij recht hier op hebt, kom je er niet uit, dan kun je altijd even met de belastingdienst bellen. De medewerkers van de belastingdienst zijn vaak erg behulpzaam. Mocht dat in jouw geval niet zo zijn, beëindig dan het gesprek en probeer het later nog eens. Waarschijnlijk krijg je dan wel een behulpzaam persoon aan de lijn.