Wat zijn de voordelen van een prepaid creditcard?

Sinds het leenstelsel werd ingevoerd is het voor studenten steeds lastiger geworden om rond te komen. Zij blijven langer thuis wonen, kiezen voor een minder dure kamer, enzovoorts. In veel gevallen komen studenten nipt rond aan het eind van iedere maand, waarbij vaak een deel van de kosten vergoed kan worden door een lening af te sluiten bij DUO. Nadat een student klaar is met studeren kan deze lening over een lange periode maandelijks worden afgelost. Wanneer een student gedurende de maand tegen onvoorziene kosten aanloopt, kan het noodzakelijk zijn om elders geld te lenen. Hoe kan de nieuwe telefoon, de nieuwe televisie of bijvoorbeeld een nieuw studieboek anders bekostigd worden?

Een prepaid creditcard voor studenten

Een goed alternatief voor het afsluiten van een lening bij vrienden of familie is het aanvragen van een prepaid creditcard. Er zijn verschillende websites waarop u de prepaid creditcards van verschillende aanbieders met elkaar kunt vergelijken. Let hierbij onder meer goed op de limiet van een creditcard, de rente die betaald moet worden en eventuele vaste kosten voor het gebruik van de creditcard. Sommige banken bieden alleen creditcards aan voor hun eigen klanten. Voor klanten van externe banken is het in zo’n geval niet mogelijk om een prepaid creditcard aan te vragen.

Nu kopen, later betalen met een creditcard

Het voordeel aan een creditcard is dat u nu iets kunt kopen en dit pas op een later moment hoeft af te betalen. Bij een prepaid creditcard werkt dit iets anders, omdat u hier vooraf geld op zet. U kunt her vergelijken met een prepaid simkaart voor een mobiele telefoon, waarbij het verbruik van belminuten, sms’jes en mobiele data van het tegoed op uw simkaart afgeschreven wordt. Als student is het slim om maandelijks iets aan het saldo van de prepaid simkaart toe te voegen.