Waarom lenen mensen geld?

Bij banken en andere instanties kunnen mensen niet alleen terecht voor sparen en betalen, maar ook voor het afsluiten van een lening. Door middel van een lening krijgen mensen financiële middel ter beschikking die ze over een bepaalde periode terugbetalen aan de instantie waar het geld van geleend is. Over dit geldbedrag komt rente, zodat het voor de bank of instantie lucratief is om het geld uit te keren aan personen of bedrijven. Geld lenen kan voor veel problemen zorgen, maar soms hebben mensen geen andere mogelijkheid dan het afsluiten van een lening.

Een lening afsluiten

Mensen sluiten een lening over het algemeen af voor de aanschaf van dure producten wanneer zij hier niet voldoende spaargeld voor hebben. Hierbij kun je bijvoorbeeld denken aan een huis of een bedrijfspand, maar ook aan een boot, auto of motor. Door de jaren heen heb je waarschijnlijk de nodige financiële middelen gespaard, maar dit is vaak bij lange na niet genoeg om één van de eerder genoemde dure producten aan te schaffen. Om dit toch voor elkaar te krijgen, kan er een lening afgesloten worden bij bijvoorbeeld Lendico. Deze lening betaal je vervolgens in vastgestelde termijnen terug aan de instantie waarbij de lening is afgesloten.

Lenen kan gevaarlijk zijn

Doordat er tegenwoordig tal van aanbieders van leningen zijn, kan het lenen van geld risico’s met zich meebrengen. Zo zijn de meeste mensen geneigd om een lening af te sluiten waar een lage rente overheen komt. Hierdoor hoeft er immers niet heel veel extra geld over de lening betaald te worden. Vaak gaat het bij een lage rente om een aanbieding voor een bepaalde periode, waardoor je mogelijk alsnog bedrogen uitkomt. Bij het afsluiten van een lening is het daarom van groot belang dat je goed informeert naar de voorwaarden van de lening. Gelukkig zijn er ook instanties voor jou die letten op de betrouwbaarheid van een lening verstrekker. Zoals de toezichthouder AFM.  Op deze manier kom je niet voor verrassingen te staan indien de rente na een bepaalde periode toch opeens verhoogd wordt.

Geld lenen kost geld
Bij het afsluiten van een lening moet je er rekening mee houden dat het altijd geld kost om geld te lenen. Het is dan ook niet verstandig om geld te lenen over een langere periode dan eigenlijk noodzakelijk is. Indien je dit wel doet, betaal je namelijk meer geld dan eigenlijk nodig is. Als je geld leent om bijvoorbeeld een boot aan te schaffen, is het aan te raden om maandelijks een deel van de lening af te lossen. Op deze manier heb je binnen de kortste keren het geleende geld terugbetaald en voorkom je dat je in een later stadium het geld niet meer terug kunt betalen.

Ervaringen bij Lendico

Ben je niet zeker of het een goed idee is om geld te lenen bij lendico, kijk dan eens bij ervaringensites zoals bijvoorbeeld NederlandReview.nl. Ze hebben ook een pagina voor Lendico ervaringen. Er zijn genoeg malafide bedrijven die torenhoge rentes vragen en je alleen maar van de regen in de drup beland als je er geld leent. Maar er zijn natuurlijk ook genoeg eerlijke bedrijven die je goed helpen en eerlijke rente-tarieven betaald.  Dus dan is het verstandig om te vertrouwen op de meningen van het publiek. Duizenden meningen van klanten die je voorgingen, moeten wel iets zeggen over de service en betrouwbaarheid van een bedrijf.

Geld lenen bij Lendico
Wanneer je geld moet lenen voor de aanschaf van een duur product zoals een auto of boot, kun je een lening afsluiten bij Lendico. Dit is een erkend bedrijf waarbij het mogelijk is om eenvoudig geld te lenen tegen een lage rente. Lendico is geen bank, maar toch kun je er verschillende leningen afsluiten. Zo zijn de leningen onderverdeeld in de categorieën: herfinanciering, renovatie, auto, kortlopend, opleiding, verhuizing, vakantie en droomproject. Iedere lening bij Lendico heeft zijn eigen voorwaarden, waardoor je precies weet waar je bij het afsluiten aan toe bent. Op deze manier kom je niet in de problemen bij het terugbetalen van het geleende geld.