groen sparen

Weet jij ook niet wat je het beste kunt doen met je geld? Vind je de rente die je krijgt op de gewone spaarrekening te weinig? Voorgroen sparen mensen die een hoop geld op de bank hebben staan, meer dan € 21.139 en voor fiscale partners € 42,278 is het interessant om groen te sparen. Dit kan namelijk een fiscaal voordeel opleveren en je krijgt er ook nog behoorlijk want rente voor.

Steeds meer mensen besluiten om gebruik te maken van de mogelijkheid om groen te sparen. Mensen die minder op de bank hebben staan kunnen vaak ook wel gebruik maken van deze regeling, maar het zal bij hun amper voordeel opleveren. Hierdoor is het eigenlijk voor deze mensen ook niet interessant.

Wat is groen sparen?

Groen sparen wil niets anders zeggen dan dat je spaargeld wordt geïnvesteerd in groene projecten. De projecten waarin geïnvesteerd wordt zijn dus duurzame milieuvriendelijke projecten gericht op een betere toekomst. Het milieu wordt immers al te veel op de proef gezet en om dit te doorbreken probeert de overheid milieuvriendelijke investeringen te stimuleren. De overheid wil dit stimuleren door een fiscaal voordeel te geven aan mensen die hun geld niet steken in nog meer milieuvervuilende projecten. Het enige nadeel van deze vorm van sparen is dat het aanbod zeer beperkt is, omdat er veel interesse voor is. Om deze reden zijn er ook veel banken die tijdelijk stoppen met het aanbieden van dit project. Maar toch is het interessant om dit goed in de gaten te houden, want als ze het weer gaan aanbieden kun je er weer wat geld aan verdienen, doordat je wat minder belasting hoeft te betalen. Verschillende banken bieden deze vorm van sparen aan, namelijk de ING, ABN-AMRO en de Rabobank.
Wat is het voordeel?

Maar wat is dan het voordeel wat ik krijg door op deze manier te sparen? Dit is lastig om in geld uit te drukken, omdat het natuurlijk geheel afhankelijk is van het bedrag dat je wilt inleggen. Maar hoe hoger het bedrag, hoe meer voordeel je eruit kunt halen.
De fiscus heeft bepaald dat je tot een bedrag van ongeveer € 57.000 een vrijstelling krijgt voor de vermogensrendementsheffing. Daarbij geven deze milieuvriendelijke projecten gemiddeld gezien meer rente, namelijk 0,7% extra boven op de gemiddelde rente. Dit komt door de heffingskorting die de laatste jaren flink is afgebouwd naar 0,7%. Maar deze heffingskorting wordt de komende jaren niet nog meer afgebouwd, dus het is een redelijk ‘veilige’ investering voor je spaargeld.

Kortom, ben jij op zoek naar een goede spaarregeling, bekijk dan ook eens het groene sparen bij de ING, ABN-ARMO en de Rabobank. Als je een flink bedrag op je spaarrekening hebt staan kun je hier een flink voordeel uit krijgen. Dit spaarproduct is zeker het overwegen waard. Dus hou de banken goed in de gaten met betrekking tot het groen sparen en wie weet mag jij de volgende keer ook flink mee profiteren als ze dit weer aanbieden. Maar hou er rekening mee dat er nog veel meer mensen geïnteresseerd zijn.