vandaag geld nodig

De wasmachine gaat kapot, de koelkast begeeft het of je auto heeft een flinke reparatie nodig, dit zijn grote uitgaves en niet iedereenvandaag geld nodig heeft direct het geld daarvoor beschikbaar. Wat ga je dan doen? Op de hand wassen is niet echt een oplossing, zonder koelkast kan je niet en de auto heb je nodig om op je werk te komen. Je staat voor een dilemma en ziet maar één oplossing: snel aan geld komen. Hoe ga je dat doen?

Geld lenen bij familie en vrienden

De simpelste oplossing is meestal bij vrienden of familie aankloppen voor geld. Het is even slikken, maar vaak willen die jou dit geld wel lenen zonder daar veel rente voor te vragen. Dit is de goedkoopste en makkelijkste oplossing. Het is natuurlijk wel belangrijk om het geld op een zo kort mogelijk termijn weer terug te betalen. Dit om de relatie niet onder druk te zetten. Het is natuurlijk mogelijk dat je familie of vrienden dit geld niet hebben of je dit niet willen lenen. Wat moet je dan doen?

Sluit een minilening af

De minilening is een lening die je meestal direct kan krijgen, mits je inkomen boven de €1200,= ligt. Zelfs met een BKR-notering is een minilening mogelijk, wanneer het te lenen bedrag niet hoger ligt dan €500,=. Het geld heb je meestal binnen een uur. Nadeel is wel dat de lening met rente binnen een maand moet worden terugbetaald.

Rood staan op de bank

Een andere manier van lenen die heel snel gaat is rood staan op de bank. Eventueel kan je via internet het bedrag dat je rood kan staan tijdelijk verhogen. Het nadeel van rood staan bij de bank is wel dat dit een hele dure lening is. Dit is alleen verstandig wanneer binnen korte tijd je salaris weer wordt gestort.

Persoonlijke lening of krediet

Wanneer het voor jou niet mogelijk is om binnen een maand het geld terug te betalen is een persoonlijke lening of een krediet misschien een gunstige oplossing. Hiervan is de looptijd langer, zodat je meer tijd hebt om het bedrag weer terug te betalen. Voor een persoonlijke lening of krediet wordt wel eerst je kredietwaardigheid gecontroleerd. Daarom duurt het iets langer voordat jij je geld daadwerkelijk in handen hebt. Reken op een dag of twee.

Natuurlijk is het verstandiger om voor onvoorziene omstandigheden een financiële buffer aan te leggen. Geld lenen kost geld, dat is nu eenmaal iets waar we niet onderuit kunnen en tijdens het afbetalen van de lening heb je tijdelijk iedere maand minder geld te besteden. Dan kan je misschien beter sparen. Ook iedere maand minder geld te besteden, maar in geval van nood heb je wel wat achter de hand.

Meer informatie over geld lenen?