Tips voor het bewaren van waardevolle spullen

Bij Geldmax geven we niet alleen advies over geldzaken zoals beleggen, lening en hoe je bijvoorbeeld geld verdienen kunt. Bij het verdienen van geld komt veel meer kijken. Zo kan het zijn dat je schulden hebt, en niet weet hoe je hier mee om moet gaan. Maar kan het ook zo zijn dat je dankzij onze tips en informatieve artikelen inmiddels een fortuin hebt verdient, en nog niet precies weet wat je met al die rijkdom aan moet.

En toen had je ineens een fortuin

Een juiste keuze in het beleggen of kopen van aandelen kan zomaar resulteren in een mooie winst. Of wellicht heeft het Bitcoin en Crypto virus je gegrepen waardoor je enkele honderden of duizenden cryptocurrencies hebt gekocht en nu ineens een fortuin bezit.

Het kan zomaar gebeuren. Wat dat betreft is er veel veranderd op financieel gebied en gaat er in de nabije toekomst nog veel meer veranderen in hoe we met geld om gaan.

Om je op weg te helpen gaan we in dit artikel voornamelijk kijken naar hoe je je rijkdom kunt beschermen.

Tips om je rijkdom te beschermen

Er is de laatste jaren veel veranderd op het gebied van geld. De grootste veranderingen is de manier hoe we geld uitgeven. Enkele jaren geleden gebruikten we nog massaal contant geld en had iedereen altijd wel contant geld bij zich. Inmiddels wordt het percentage mensen dat nog altijd vaak met contanten betaald steeds kleiner. En gaat er snel een dag komen dag contant geld helemaal niet meer wordt gebruikt.

Je waardevolle spullen wel of niet in een kluis?

De meeste mensen denken bij een kluis meteen aan geld. Dus deze groep zou zich hoogst waarschijnlijk afvragen waarom je tegenwoordig nog een kluis nodig hebt. Want je geld staat ‘veilig’ op de bank en we betalen toch alles digitaal.

Dat klopt! Echter is er veel veranderd en hoewel we geen geld meer in een kluis hoeven op te bergen is daar wel een hoop voor terug in de plaats gekomen. Een kluis is namelijk niet perse voor geld. Een kluis is bedoeld om waardevolle spullen veilig in op te bergen om deze tegen diefstal maar ook brand te beschermen.

Als ik je nu zou vragen noem een aantal zaken op waarvan jij echt niet wilt dat je die kwijtraakt door een brand of dat ze in de handen van iemand anders terecht komen?

Wat bewaar je tegenwoordig nog in een kluis?

Juist, dan volgt er waarschijnlijk best een lange lijst met waardevolle spullen die je bezit. En ik durf te wedden op contant geld dat je nog niet eens aan je wachtwoorden voor belangrijke diensten hebt gedacht. Of aan je harde schijven met belangrijke data zoals foto’s van je gezin.

Zo zie je maar dat er veel redenen zijn om toch een kluis te kopen. Laten we even terug gaan naar het eerder beschreven voorbeeld waarin ik verbeelde dat je ineens crypto miljonair bent geworden.

Bewaar je Bitcoins en crypto in een kluis

Waarschijnlijk heb je veel research en analyse gedaan naar hoe je je cryptocurrencies en bitcoins het beste kunt beschermen tegen hackers en dieven. Aangezien je deze markt nog echt als het wilde westen kunt zien, is het raadzaam om over de beveiliging van je crypto’s na te denken.

Wanneer je dit doet, zul je erachter komen dat het zogenoemde cold-storage opslaan van crypto op een Ledger een van de beste manieren is. De belangrijke data waarmee je toegang tot je crypto’s hebt staat dan op een soort van usb stick die beveiligd is met een wachtwoord en waar niet zomaar vanaf het internet of een computer toegang tot verkregen kan worden. Een goede tip dus om je bitcoins op te bewaren.

Maar wat nou als er een brand of inbraak plaatsvindt. Dan ben je deze kwijt en dus ook de toegang tot je Bitcoins. Wederom een zeer goede reden om ook dit soort zaken in een kluis te bewaren.

bitcoin-2

Wat voor soort kluis moet je kiezen?

Dit is afhankelijk van wat je precies wilt bewaren in een kluis en waar je het tegen wilt beveiligen. Daarnaast is ook je budget erg afhankelijk. Een kluis die ook nog eens brandwerend is is een stuk duurder dan een standaard kluis. Daarnaast speelt grote en de kwaliteit een grote rol. Wil je de kluis ook nog verstoppen in huis en verankeren zodat hij niet zomaar meegenomen kan worden dan moet je hier ook rekening mee houden.

Natuurlijk kunnen we dieper op het onderwerp kluis en welke je moet kopen in gaan. Maar laten we dit liever aan een echte expert over. Klik hier voor meer informatie over het kopen van een kluis.

Natuurlijk is crypto niet het enige wat je in je kluis wilt beveiligen. Denk aan dure spullen zoals een camera, iPad’s, je horloges of andere sieraden. Maar ook wachtwoorden en foto’s van je gezien die je op een USB of harde schijf hebt staan kun je goed in een brandwerende kluis bewaren.

Onze tip: Praat er niet over

Ook aandelen en obligaties zijn perfect om in een kluis op te bergen. Wat dat betreft is een kluis erg persoonlijk en heeft iedereen weer andere redenen om een kluis aan te schaffen. De reden waarom je mensen niet vaak hoort praten over dit onderwerp is ook meteen onze tip van vandaag in dit artikel. Het advies luidt ook praat niet over je kluis of dat je er een gaat kopen of hebt gekocht.

Niemand hoeft dit te weten, het probleem is, dat de meeste mensen meteen denken dat je veel geld thuis hebt liggen. Wanneer deze informatie per ongeluk bij de verkeerde terecht komt, kan dit tot problemen leiden. Omdat je mensen er nooit over hoort praten denk je automatisch dat er maar weinig Nederlanders zijn met een kluis in huis. Niets is minder waar de kluizen verkoop is de laatste paar jaar erg gestegen en hebben tegenwoordig meer mensen een kluis om hun waardevolle spullen te bewaren.

Nu jij nog! We hopen dat je ons artikel van vandaag ook zo waardevol vond. Gelukkig hoef je dit niet veilig op te bergen, dat doen wij wel op het internet. En gelukkig mag van ons iedereen dit artikel delen. Dus in tegenstelling tot jouw waardevolle spullen mag je dit artikel zoveel mogelijk delen. 😉