WordPress gebruiken voor een zakelijke website of niet?

Heel wat mensen die graag een eigen blog of website willen maken kiezen ervoor om daarvoor gebruik te maken van het WordPress CMS. Niet alleen particulieren, maar ook bedrijven kijken steeds vaker in de richting van dit content management systeem. Toch stellen veel ondernemingen zich de vraag of zij er nu wel of niet goed aan doen om gebruik te maken van WordPress. Het is en blijft namelijk een open-source systeem waardoor iedereen in principe toegang heeft tot de code van de software. Ben jij ook van plan om gebruik te gaan maken van WordPress voor jouw zakelijke website, maar heb je toch nog bepaalde twijfels? Raadpleeg dan zeker en vast even de informatie die is terug te vinden op deze pagina!

Financieel interessant voor elk bedrijf

Eén van de redenen waarom steeds meer bedrijven kijken in de richting van WordPress heeft natuurlijk te maken met het prijskaartje. Wanneer je een website laat ontwikkelen op het WordPress CMS zal je namelijk kunnen vaststellen dat er heel wat (hoge) kosten kunnen worden voorkomen. Zo komen er bijvoorbeeld bij het gebruik van WordPress geen hoge ontwikkelingskosten kijken. De meeste functionaliteiten zijn dan ook gratis of tegen een beperkte kostprijs toe te voegen door middel van een zogenaamde plugin.

Tegenwoordig komt het nog steeds vaak voor dat vooral startups niet over een groot budget beschikken om een website te laten ontwikkelen. Het resultaat is dan dat men er maar voor kiest om de ontwikkeling van een website uit te stellen. Deze keuze valt te rechtvaardigen, maar is helemaal niet interessant. Tegenwoordig moet elk bedrijf dan ook als het ware verplicht over een eigen website beschikken. Helemaal verplicht is dit uiteraard niet, maar je loopt wel heel wat potentiële klanten mis wanneer je niet op het internet terug te vinden bent.

Wil jij dus met andere woorden als bedrijf graag een website laten ontwikkelen, maar heb je daarvoor geen groot budget voor handen? Dan kan WordPress een prima oplossing betekenen!

Een professionele website op maat van jouw wensen

Niet alleen het financiële aspect zorgt ervoor dat kiezen voor WordPress als systeem voor jouw bedrijfswebsite interessant kan zijn. Het is namelijk zo dat er door de jaren heen werkelijk een ongelooflijke grote community is ontstaan rond WordPress. Deze community heeft ervoor gezorgd dat nagenoeg elke gewenste functionaliteit aan je WordPress website kan worden toegevoegd. Wil je graag een professioneel contactformulier kunnen gebruiken, zou je graag een koppeling willen voorzien met de Facebookpagina van je bedrijf of heb je nog iets anders in gedachten? Het valt nagenoeg allemaal perfect te realiseren met WordPress!

Zorg ervoor dat je website altijd up 2 date is!

Er wordt wel eens gezegd dat gebruikmaken van WordPress in de praktijk soms een veiligheidsrisico met zich mee kan brengen. Dat is niet helemaal waar. Eigenlijk geldt dit risico voor welk content management systeem waar gebruik van wordt gemaakt. Wil je dit risico niet lopen of in ieder geval zoveel mogelijk binnen de perken kunnen houden? In dat geval moet je er eigenlijk gewoon voor zorgen dat het WordPress onderhoud tijdig wordt uitgevoerd. Zo kunnen potentiële dreigingen altijd op de meest optimale wijze worden tegengegaan!