ik kan geen werk vinden

Je bent niet de enige die denkt dat hij of zij geen werk kan vinden. Het goede nieuws is dat je, ondanks dat het er niet zo naar uit ziet op dit moment, wel werk kan vinden. Er zijn een aantal punten waar je eens goed naar moet gaan kijken.
  • Je cv
  • Waar kan ik vacatures vinden
  • Op sollicitatie gesprek

 

 

Je cv

Een cv of wel curriculum vitae is erg belangrijk in een sollicitatie proces. Hoe ziet jou cv eruit? Kijk goed na of je alle nuttige ik kan geen werk vindeninformatie erop heb maar geen onzinnige dingetjes zoals je een ontzettend lang verhaal over je hobby’s en interesses. Wel is het belangrijk al je genoten opleidingen te noteren en extra informatie zoals taalcursussen die je hebt gevolgd. Zorg dus dat je cv kort en bondig is.

Waar je vacatures kunt vinden

Je kunt op het internet veel vacatures vinden. De zoekmachines geven alle sites aan waar je de vacatures kunt vinden. Sites zoals nationale vacature bank, intermediar, monsterboard, indeed of jobrapido staan bekend om hun hoeveelheid vacatures. Maar je kunt natuurlijk ook bij winkels langs gaan en vragen of ze momenteel opzoek zijn naar medewerkers.

Op sollicitatie gesprek

Een sollicitatie gesprek is bepalend voor de verdere situatie. Het spreekt voor zich dat een bedrijf die degelijk over wil komen geen mensen in dienst neemt die eruit zien als zwervers. Zorg dat je er netjes uit ziet als je op een sollicitatie gesprek gaat. Draag geen extreem laag uitgesneden shirtjes en zorg dat je een frisse adem hebt. Stel je netjes voor en spreek duidelijk zonder dialect tenzij je natuurlijk een baan zoekt waarbij een bepaald dialect vereist en gewenst is. Kort gezegd wees fatsoenlijk gekleed, zorg dat je schoon en fris bent en zorg dat je duidelijk en fatsoenlijk spreekt.
Een baan zoeken hoeft dus niet moeilijk te zijn maar misschien is het gewoon een kwestie van een paar dingetjes bijschaven.