De laagste prijs en de hoogste kwaliteit

Dat is het ideaal en ook wat er vaak aangeprezen wordt. Maar is dat laatste waar en dat eerste haalbaar? Dan moet je wel weten waar je zijn moet.

Daar heb je helemaal gelijk in. Kortom, een mooie taak voor jou om even op onderzoek uit te gaan! Jij hebt bepaalde doelen, een product waar doorgaans best nog wel eens een flinke prijs aan vast kleeft. Niks ongewoons, maar waarom zou je meer betalen dan strikt noodzakelijk is? En ja, dat is weer die instelling waardoor wij Nederlanders per definitie als ‘gierig’ te boek staan. Maar dat is gewoon praktisch! Wie je ook bent en waar je ook woont, een cent niet uitgegeven is een cent bespaard. En die kun je dan op een ander moment en voor een ander doel weer spenderen. Dus laat je niks wijs maken en schaam je er niet voor dat je meerdere euro’s wilt besparen op jouw aankoop. Dat wil namelijk iedereen!

Nu moet je nog even voor jezelf bepalen welke eisen jij aan je product stelt. Je budget, specifieke wensen en voorkeuren en eventueel het merk spelen een belangrijke rol hierin. Ja hoor, wees gerust streng voor jezelf! Je wilt er immers zeker van zijn dat je een aantrekkelijke prijs betaalt voor iets waar je ook daadwerkelijk wat aan hebt en met een kwaliteit waar jij op kunt vertrouwen. Dat is nogal wat om in te voeren in Google. Gelukkig is dat helemaal niet nodig. Al wat jij hoeft te doen is je baseren op de diensten en overzichtelijkheid die je worden geboden door een uitgebreide online prijsvergelijker. Hiermee heb jij in een mum van tijd het perfecte product gevonden voor een aantrekkelijke prijs!

Je kunt werkelijk op van alles besparen. Zelfs op het kopen van houtsnippers.

Wanneer je begint met zoeken, moet je jezelf wel een aantal prangende vragen stellen. Beginnend met:

Wat wil ik (maximaal) kwijt zijn?

Wanneer jouw zakken oneindig diep – maar wel gevuld – zijn, is deze vraag overbodig. Voor het gros van de mensen geldt dat echter niet, dus moet je paal en perk aan je budget stellen. Geen enkel probleem! Geef gewoon aan hoeveel jij hier minimaal aan denkt te moeten en maximaal aan te willen besteden. Gebaseerd hierop krijg je al een behoorlijk aantal resultaten binnen, waarop je je vast kunt oriënteren. Besef wel dat wanneer je achter merkproducten aan gaat, de prijs meteen wat hoger wordt.

Wat heb ik precies nodig?

Je hebt nu misschien wel een specifieke productsoort op het oog, maar daarbinnen zijn vast wel een heleboel gradaties. Denk vooral aan apparaten als laptops en smartphones. De een heeft meer (werk)geheugen dan de ander en het aantal verschillende functies en besturingssystemen loopt sterk uiteen. In zo’n geval wil je wellicht dat iets aansluit op wat je al hebt. Dat kunnen pads zijn op een koffieautomaat of een Apple smart device dat werkt met dezelfde iOS als de MacBook die je reeds gebruikt. Schroom niet om eisen te stellen. Je doet deze uitgave met een bepaald doel voor ogen en daar moet je aankoop natuurlijk aan kunnen voldoen.

Wie biedt mij de beste deal?

Aha, nu komen we ergens! Je hebt het product gevonden, maar het wordt wel door meerdere winkels aangeboden. De kwaliteit van wat je wilt hebben verschilt niet per aanbieder, maar de prijs wel. Natuurlijk kan het zijn dat je een bepaald bedrijf dat in de zoekresultaten staat niet kent, dus doe je hier onderzoek naar. Verder is de goedkoopste lang niet altijd de betrouwbaarste of de beste. En is het prijsverschil echt marginaal? Bekijk dan toch even de websites van de aanbieders aandachtig en zie of er nog betere deals worden aangeboden. Wellicht wordt het door jou gezochte product wel aangeboden in een aantrekkelijke combi deal, terwijl het los net ietsje duurder is dan bij een ander. Het is allemaal mogelijk.

Heel veel succes met zoeken – en vinden!