voordeligste energieleverancier

Overstappen naar de voordeligste¬† energieleverancier kan er voor zorgen dat je honderden euro’s per jaar bespaard.

De voordeligste energieleverancier selecteren is tegenwoordig niet meer zo moeilijk. Dankzij het internet zijn de energietarievenvoordeligste energieleverancier makkelijk te vergelijken en GeldMax maakt het zelfs nog makkelijker door de Energie vergelijking. Via de Energie vergelijking kan je de energieleveranciers vergelijken op tarieven en kwaliteit, zie klik. Deze site is er helemaal op toegespitst om de goedkoopste energieleverancier voor jou situatie te vinden, want er zijn nogal wat variabelen waardoor de ene keer de ene leverancier en de andere keer de andere leverancier goedkoper uitvalt.

Welke gegevens zijn van belang om te kunnen beoordelen welke de voordeligste energieleverancier is?

Natuurlijk het kostenplaatje. Hoeveel elektriciteit en gas gebruik je?
Gebruik je alleen elektrisch? Wanneer dit het geval is, is het mogelijk dat er een andere energieleverancier is die de elektriciteit goedkoper kan aanbieden. Wat voor stroom wil je? Wanneer je kiest voor duurzaamheid en dus voor groen stroom kan er een andere aanbieder voordeliger zijn dan wanneer het je niets uitmaakt. Heb je een enkele meter of een dubbele meter? Bij sommige energieleveranciers ben je met een dubbele meter beduidend goedkoper uit en bij andere niet. Nu is het sowieso maar de vraag of je goedkoper uit bent met een dubbele meter. Wanneer je een dubbele meter hebt is het een goed idee om eens uit te rekenen of je hier daadwerkelijk geld mee bespaard.

Energie leveranciers vergelijken

Energiecollectief

De laagste energierekening krijg je tegenwoordig toch door je aan te sluiten bij een energiecollectief. Doordat deze voor meerdere leden onderhandelen over de energieprijs krijgt een energiecollectief vaak de beste prijs tegen goede voorwaarden. Er zijn momenteel meerdere energie collectieven actief. Denk hierbij aan vereniging de vastelastenbond, UnitedConsumers of natuurlijk Sloop de Crisis dat erg bekend is door het televisie programma van Rtl 4 ‘een dubbeltje op zijn kant’.

Waar moet je rekening mee houden bij het overstappen?

Kijk eerst even of je een contract hebt lopen bij je huidige energieleverancier en wanneer dat contract is afgelopen. Wanneer je voortijdig opzegt is het mogelijk dat je een hiervoor een boete moet betalen. Dit is afhankelijk van de voorwaarden van jouw energiecontract, dus kijk dit altijd even na. Heeft de nieuwe energieleverancier een vergunning of levert deze als reseller? Dit is na te kijken in het register van de Autoriteit Consument & Markt. Met een reseller ben je altijd duurder uit, dus daar kan je beter geen zaken mee doen. Vergelijk geen appels met peren. Zijn alle kosten meegenomen in het nieuwe energieaanbod? Zijn de prijzen inclusief belasting, BTW en transpostkosten, rekening houdend met een enkele of dubbele meter?