Op zoek naar een zakelijke lening? Dit zijn de voordelen:

De voordelen van een zakelijke lening

Stel jij bent een startende ondernemer of bent van plan in de toekomst van plan een onderneming te beginnen. Het komt zelden voor dat je genoeg geld hebt om jou idee gelijk uit te kunnen voeren. Je kan familie vragen om geld, dit wordt een onderhandse lening genoemd, of je gaat je echt serieus lenen. Dat wil zeggen dat je bij een kredietverstrekker aanklopt met jou bedrijfsplan en hen vraagt om een zakelijke lening.

Lening berekenen

Voordat je bij de kredietverstrekker aanklopt moet je eerst goed je lening berekenen. Je kan niet zomaar daar naartoe gaan en zeggen dat je geld wilt lenen voor je bedrijf. Tuurlijk helpen zij jou ook met het berekenen van je lening. Daarbij wordt gekeken naar het bedrijfsplan en je wensen die horen bij de situatie waarin jij verkeert. Je bespreekt met hen waarvoor je deze lening nodig hebt en waarschijnlijk hebben zij ook nog tips hoe je dit het voordeligst kan aanpakken

Voordelen

Het afsluiten van een zakelijke lening kent veel voordelen. Zo heeft een zakelijke rekening vergeleken met andere financieringsmogelijkheden vaak een relatief lage rente. Qua aflossingsperiode zijn de kredietverstrekkers ook redelijk flexibel. Dit geldt ook voor het te lenen bedrag en de looptijd van de lening.

Het verkrijgen zo’n soort lening verschaft je als ondernemer ook aanlooptijd. Door de kapitaal impuls die je creŠ»Ťert met het lenen van geld kan je investeringen gaan doen. Deze investeringen moeten gaan leiden tot omzet en leiden deze ook tot winst dan kan je deze lening weer gaan aflossen

Tuurlijk kent het lenen van geld niet alleen voordelen, want lenen brengt ook altijd risico’s met zich mee. Zo kan het zijn dat je een hele lange aanlooptijd hebt en dus nog geen winst maakt. Hierdoor kan je niet aan de betalingsverplichtingen voldoen die met de kredietverstrekker is afgesproken. Door duidelijke afspraken met je kredietverstrekker te maken kunnen deze risico’s echter worden geminimaliseerd.