Het belang van financiële vrijheid en hoe je het bereikt

Heb jij al wel eens gehoord van financiële vrijheid? Hedendaags wordt deze term steeds meer populair, en voor goede reden ook. Want hoe onze ouders ook dachten, alleen maar hard werken is niet het maximale uit het leven halen. Financiële vrijheid is belangrijk voor wie meer uit het leven wilt halen. Want hoe kan je nu optimaal genieten van het leven wanneer je continue met financiële stress te maken hebt? Nu denk je misschien dat jij nooit financiële stress hebt, maar dat kan vies tegen vallen. Heb je bijvoorbeeld ooit wel eens een vakantie moeten uitstellen omdat je daar even niet genoeg geld voor had? Of een goedkopere auto moeten kopen omwille van budget? Of zelfs maar eens een feestje overgeslagen om wat extra te kunnen sparen?

Als het antwoord ja is op een van deze bovenstaande vragen, dan heb ook jij te maken met financiële stress. Immers, je kan niet optimaal genieten van het leven. Niet zonder financiële zorgen althans. Ook al is de zorg maar voor even, je ondervindt er stress van en het is een akelig gevoel. Maar gelukkig is er een manier voor een leuker leven met minder financiële zorgen. Namelijk het leven van financiële vrijheid.

Financiële vrijheid zorgt ervoor dat je vrij kan leven, zonder zorgen.

Financiële vrijheid houdt in dat je genoeg financiële middelen tot je beschikking hebt om vrij te kunnen leven. Dit is afhankelijk van hoeveel geld je maandelijks uitgeeft, want dat is hetgeen dat je nodig hebt. Iemand die heel sober leeft, zal minder geld nodig hebben dan iemand die 5x per jaar op vakantie gaat. Het is dus afhankelijk van je situatie, maar iedereen kan financiële vrijheid bereiken. En als je het eenmaal hebt bereikt, kan je meer genieten van het leven. Want hoe fijn zou het zijn als je niet periodiek op je bankrekening hoeft te kijken of er nog wel genoeg geld op staat? Dat je zorgeloos kan genieten van op vakantie gaan, zonder op voorhand een bepaald budget te bepalen? Met financiële vrijheid is dit allemaal mogelijk.
Vakantie-uren bijhouden.

Een belangrijke movement die hierop aanslaat is FIRE. Dit staat voor Financial Independence, Retire Early. Het staat dus voor financiële onafhankelijk en vroeg met pensioen gaan. Je bent pas echt onafhankelijk wanneer je niet langer hoeft te werken, en daar slaat dus het vroeger met pensioen gaan op. In financiële vrijheid heb je verschillende gradaties. FIRE is daarbij het absolute droompunt om te bereiken. Ik bedoel, wie wilt er niet op zijn 40ste met pensioen? Of je nu wel of niet met je 40ste met pensioen kan gaan, het bereiken van financiële vrijheid is echt wel mogelijk. En de weg daarnaar toe is ook bekend. Laten we het daar eens over hebben.

Passieve inkomsten opbouwen is de weg naar geluk.

De weg naar financiële vrijheid is het opbouwen van passieve inkomsten. Daarmee is het opbouwen van passieve inkomsten ook de weg naar geluk. Passieve inkomsten houdt in dat er geld binnenkomt zonder dat je er fysiek voor hoeft te werken. Je verdient dus geld terwijl je slaap, TV kijkt en ook terwijl je met je kinderen aan het spelen bent. Klinkt dat te mooi om waar te zijn? Dan heb je het echt mis, want iedereen kan dankzij dit artikel leren over passieve inkomsten opbouwen.

De essentie van passief inkomen is dat je geld genereert zonder er zelf voor te werken. Dit kan op allerlei manieren en mogelijkheden, maar er zijn er een paar die ook daadwerkelijk echt werken. Deze lees je in het artikel van hierboven. Dankzij passief inkomen zal je leven er heel anders uitgaan zien. Je zal meer gelukkig worden doordat je meer kan doen. Je zal niet langer financiële stress hebben en je kan optimaal genieten van het leven. Hoe mooi kan het leven zijn!