Creditcards vergelijken, waar moet je rekening mee houden?

Er zijn veel soorten creditcards, en in feite kan iedereen vanaf 18 een kaart aanvragen mits je voldoende inkomen hebt. En anders zou je kunnen kiezen voor een prepaid creditcard. Bij het vergelijken van creditcards zijn er wel een aantal zaken waar je rekening mee moet houden. Hieronder beschrijven we de grootste verschillen.

Voor een duidelijke beschrijving van wat een creditcard is, ook wel kredietkaart genoemd kijk je hier op de pagina van Wikipedia over kredietkaarten.

De jaarlijkse bijdrage

Iedere creditcard heeft zijn eigen prijs. Ondanks dat er veel verschillende bedrijven en banken zijn die een creditcard aanbieden, en ze flink met prijzen en mooie acties stunten. Liggen de prijzen die je per jaar betaald ver uit elkaar.

De beste en meest aangevraagde creditcards zoals Visa card en de ABN AMRO kaart zijn het eerste jaar gratis. Dat neemt natuurlijk niet weg dat de prijs er niet toe doet. Je gaat immers het 2e jaar wel gewoon betalen wanneer je de kaart in je bezit houdt.

De prijs van creditcards ligt tussen de € 10,- en € 250,- per jaar. Helemaal afhankelijk van welke kaart je kiest. Zo zijn de prepaid kaarten over het algemeen het goedkoopst en is de American Express Gold Card € 250,- per jaar. Maar dan wel zonder limiet. Zoals je ziet is er dus veel mogelijk. Vrij logisch er zijn veel mensen met grote verschillen in salarissen en wensen.

Limieten

Naast de prijs is ook de limiet van een kaart erg belangrijk om naar te kijken. Afhankelijk van wat je doel van het aanvragen van een creditcard is. Bij prepaid cards doen limieten er niet toe. Hier komen we iets je verder op terug. Doorgaans is een limiet van € 2500,- gemiddeld. Zo heb je ook creditcards voor studenten waarbij de limiet een stuk lager ligt zo rond de 500,-. Verdien je goed, en wil je een grotere buffer voor bijvoorbeeld noodgevallen. Dan zou je een van de Goldcards kunnen aanvragen. De limieten beginnen dan vanaf € 5000,- en kunnen erg hoog oplopen.

Voldoende inkomen

Bij het creditcard aanvragen wordt er gekeken naar je inkomen. Deze wordt getoetst. Zorg dus dat je bij het aanvragen een kopie van je salarisstrook klaar hebt liggen. Het liefst online zodat je deze direct kunt aanvragen en de creditcard aanvraag zo snel mogelijk verwerkt kan worden. We leven immers in een digitale wereld waarin we alles online kunnen regelen.

Zorg ook voor een kopie van een geldig legitimatiebewijs zoals je paspoort of rijbewijs. Nog geen rijbewijs? Overweeg dan een rijopleiding bij Rijopleidingen Hoekstra.

Hoewel de meeste mensen wel een creditcard kunnen aanvragen is vooral de limiet die je op je kaart kunt krijgen afhankelijk van wat je per maand aan salaris krijgt.

Wel of geen cadeau bij het aanvragen?

Zoals in het begin van dit artikel al vermeld staat. Stunten creditcard aanbieders flink met aanbiedingen. Daarom kun je bij de meeste kaarten een leuk cadeau krijgen. Deze cadeau vind je in verschillende vormen. Bij de een krijg je de creditcard het eerste jaar gratis. Bij de ander een leuk bedrag als tegoed op je kaart. En bij de ander weer een leuk bedrag aan shoptegoed of gratis airmiles.

Prepaid Creditcards

Prepaid creditcards is iets van de laatste jaren. Het hebben van een creditcard brengt veel voordelen met zich mee. Zo is het grootste voordeel misschien wel dat je er werkelijk overal mee kunt betalen. Wereldwijd betalen is een groot gemak zeker als je veel reist. Toch komt het voor dat je liever geen geld lening neemt. Want dat is het in feite wel. Zie het als een doorlopend krediet dat je elke keer kunt opnemen zolang je het maar tijdig blijft aanvullen.

Het kan dus zijn dat je dit niet wilt. Of omdat je al een BKR notering hebt. Waardoor het niet lukt om een creditcard aan te vragen. In dit geval kun je ook een prepaid creditcard aanvragen. Bij deze vorm, stort je eerst zelf een bedrag op je kaart vanaf je gewone bankrekening. Vervolgens kun je dit bedrag middels je prepaid creditcard overal ter wereld besteden.

Zelf creditcards vergelijken en aanvragen.

Nu we je hebben uitgelegd wat de grootste verschillen zijn en waar je op moet letten. Is het aan jou op te bepalen welke kaart het beste bij je past. Een creditcard is erg persoonlijk en iedereen heeft weer andere wensen en doelen waar hij of zij een kaart voor gaat gebruiken.

Denk daarom goed na waarvoor je het nodig hebt. Ook wanneer je niet van plan bent om een creditcard te gebruiken, dan is het verstandig om deze toch aan te vragen. Voor een relatief klein bedrag per jaar heb je namelijk wel een mooi bedrag ter beschikking, wanneer er een noodgeval plaats vindt en je snel veel geld nodig hebt.

Voor het vergelijken en aanvragen van een creditcard kun je het beste naar een creditcard vergelijkingswebsite gaan zoals deze website. Hier staan alle kaarten in een duidelijk overzicht vermeld met de daarbij horende verschillen. Zo zie je in een oogopslag wat de kosten zijn, de aanbiedingen, en de limieten.