De voordelen van geld lenen in het buitenland

Het lenen van geld in het buitenland kan voordelig uitpakken. Rentetarieven in Nederland liggen vaak hoger dan de tarieven in het buitenland. Voornamelijk het lenen in Duitsland is populair onder de Nederlandse bevolking. In Duitsland kan namelijk geld worden geleend ondanks een BKR registratie. In Nederland is dit vrijwel onmogelijk. In dit artikel zetten we alle voordelen op een rijtje.

Bedrag en reden

De persoonlijke lening wordt het vaakst afgesloten in het buitenland. Deze lening bestaat uit een vast bedrag en ook de rente staat vast. Vaak bedraagt een dergelijke lening uit een bedrag onder de duizend euro. De reden van een dergelijke lening hoeft niet opgegeven te worden.

BKR-toetsing

In Nederland zal door iedere kredietverstrekker worden gekeken naar de BKR toetsing. Zodoende zal de geldverstrekker bekend zijn met eerdere betalingsachterstanden. Mochten deze op uw naam staan zal het lenen vaak niet meer mogelijk zijn. Leningen in het buitenland zijn veel toegankelijker. Een BKR toetsing wordt in andere landen vaak achterwege gelaten omdat er een tijdrovend proces mee gepaard gaat. Bij grotere bedragen en hypothecaire leningen blijft de kans op een toetsing wél aanwezig.

Snelheid

Leningen kunnen in het buitenland vaak erg snel worden afgesloten. Doordat de BKR toetsing en overige processen komen te vervallen verschijnt het geleende bedrag bijzonder snel op uw bankrekening. Waar de gemiddelde termijn in Nederland tussen de 1-2 weken bedraagt kan een lening in Duitsland al rond zijn binnen 1-2 dagen!

Aflostijd en voorwaarden

Naast de vorige argumenten spelen ook de aflostijd en voorwaarden van een lening in het buitenland een rol. In veel gevallen zijn de voorwaarden vele malen gunstiger en krijgt u langer de tijd om het bedrag terug te betalen. Op deze manier ontstaat er minder stress met betrekking tot aflossen en kunt u langer genieten van de voordelen van lenen!

Bron: https://www.geldlenenzonderbank.net/snel-geld-lenen/