Begin ook met beleggen

Nederland begint met beleggen! Dat is niet zo gek, als je de huidige rentetarieven bekijkt. Die zijn om te huilen. Sparen is niet meer lonend, maar mensen willen wel geld zien voor hun spaarcenten. Dus gaan ze zelf maar eens beginnen met beleggen. Want wat de bank kan, kunnen zij beter.

Wil jij ook beginnen met beleggen? Dan helpen we je graag een handje op weg. In dit artikel doen we enkele tips en adviezen uit de doeken die jou verder kunnen helpen in de wereld van aandelen, opties, grondstoffen en meer. Aan het einde van dit artikel weet jij dus als geen ander wat er nodig is om een goede, succesvolle belegger te worden!

Cursus en praktijk

Wanneer je van plan bent te gaan beleggen en dit graag wil leren, kun je kiezen voor het leren in een cursus of in de praktijk. Maar eigenlijk is het het beste om beiden te doen. Terwijl je al in de praktijk bezig bent met beleggen en een cursus doet, kun je beiden met elkaar combineren. Je zal zien dat dit heel goed werkt en dat je veel sneller een idee krijgt van de mogelijkheden en risico’s. Ervaringen zorgen ervoor dat je van het een meer en van het ander minder gaat doen, de theorie vult dat verder aan.

Zoek dus vooral naar een cursus die je al toestaat in de praktijk actief aan het beleggen te gaan. Je zal zien dat dit zeer effectief is.

Een beleggingsplan

Wat altijd helpt is een beleggingsplan. Een goed beleggingsplan helpt je om een richting te geven aan je beleggingen. Je kunt in je plan bepalen wat je doel is, welke visie je erop nahoudt en wat je missie is. Maar nog belangrijker is het om een logboek bij te houden, waarin je opschrijft wat wel en wat niet werkt. Deze analyse is voor veel beleggers goud waard, omdat het hen elke dag weer helpt het meeste rendement te halen uit hun beleggingen en investeringen.

Hoog en laag rendement/ risico

Wil je veel geld verdienen als belegger? Dan zal je op zoek moeten naar beleggingen met een hoog rendement. Helaas hoort daarbij ook een groter risico. Met andere woorden: hoe meer geld er te verdienen valt, hoe groter de kans dat je geld gaat verliezen. Alleen de meest ervaren beleggers wagen zich doorgaans aan deze rendementen, omdat hun analyse uit hun beleggingsplan hen precies vertelt wat een slimme zet is.

Andersom geldt natuurlijk dat je met een laag rendement veel minder risico loopt. Maar ja, dan moet je ook genoegen nemen met een veel kleinere winst. Wel handig als je net begint met beleggen en het gevoel nog eigen moet maken!

Online handelen

Tegenwoordig is het heel eenvoudig om wat software te installeren waarmee je online de beurs op kan. Deze programma’s leren je goed om te gaan met beleggingen, geven je het gevoel snel en stellen je in staat om met echt geld aan het beleggen te gaan. Analyses worden automatisch bijgehouden en die hoef je alleen nog maar te interpreteren en door te zetten naar je acties. Veel mensen hebben een online beleggingsprogramma om hun beleggingen bij te houden. Het is allang niet meer zo dat dit alleen voor de echte professionals geldt.

Conclusie

Beleggen begin je het best in de praktijk met behulp van wat theoretische ondersteuning vanuit een cursus. Online kun je ook goed handelen met behulp van software die je in staat stelt om je beleggingen goed bij te houden. Een beleggingsplan en – nog belangrijker – analyse helpen je om zicht te houden om je investeringen en tegoeden. Het is handig om een goed plan klaar te hebben liggen. Kijk voor meer inspiratie eens op geldlerenbeleggen.nl