geld verdienen met beleggen

Vele mensen hebben een kapitaal bij elkaar verdient door te beleggen, aan de andere kant zijn er minstens net zo veel mensen die hun kapitaal in rook op hebben zien gaan. Het is dus zeker goed mogelijk om veel geld te verdienen met beleggen, maar weet wel waar je aan begint. Verstandig is het dan ook om eerst veel informatie in te winnen over beleggen op zich, voor dat je ergens aan begint zonder precies te weten waar je mee bezig bent. Als jij geïnteresseerd bent om geld te gaan verdienen met beleggen, dan is dit artikel een mooie start. Hier zul je basis informatie vinden over beleggen samen met relevante links naar websites waar er meer informatie over deze materie te vinden is.

Wat is beleggen

Beleggen is geld investeren om er in de toekomst financieel voordeel uit te behalen. Het is met beleggen mogelijk om je geld voor korte of lange tijd vast te leggen, met beide mogelijkheden is er veel geld te verdienen en natuurlijk te verliezen. Je ruilt namelijk een zeker bedrag (het geld wat je gebruikt om te investeren) in voor iets waar de waarde niet zeker van is, tenminste niet waardevast van is.
Eigenlijk is het zo dat bijna iedereen zich bezighoud met een vorm van beleggen. Al word er vaak wel onderscheid gemaakt tussen beleggen en sparen, maar eigenlijk is het gewoon het zelfde principe. Je zet geld weg om er winst mee te maken, zonder 100 procent zeker te zijn of die winst wel behaald word. Al is geld wat gespaard word bij een bank een stuk veiligere manier van beleggen, maar het kan zo maar gebeuren dat de bank failliet gaat. Tevens is het mogelijk dat de inflatie groter is dan de rente waardoor je minder waarde over hebt aan het einde van de looptijd.

Wist je dat iedereen die bijdraagt aan een pensioenfonds ook doet aan een vorm van beleggen? Het pensioenfonds gebruikt het ingelegde geld ook om te beleggen en daarom is het lang niet zeker wat er met het geld gebeurd. Dit is dan ook een redenen dat pensioenen lager uitvallen dan gedacht.

Soorten beleggingen

Zoals je waarschijnlijk al weet na het het lezen van de tekst op deze pagina, zijn er vele verschillende soorten van beleggen. Hieronder in het kort een aantal soorten van beleggingen.

Aandelen

Als men het heeft over beleggen dan zijn aandelen het eerst waar men aan denkt. Dit is ook niet vreemd, daar dit de meest bekende vorm van beleggen is. Door het kopen van een aandeel ben jij eigenlijk een klein stukje eigenaar van een bedrijf, je deelt dan ook mee in de winst. Het moge duidelijk zijn, hoe meer aandelen jij bezit, hoe meer procent van de winst jij opstrijkt. De winst die behaald word uit een aandeel is de dividend.
Als jij eenmaal een aandeel van en bedrijf hebt gekocht, maak je dus kans op dividend. Je kunt zelf kiezen om het aandeel te houden, maar je kunt het ook verkopen als het aandeel meer waard is geworden. Dit gebeurd doordat het bedrijf meer winst maakt of dat de winstverwachting hoog is. Als de winstverwachting hoog is willen namelijk veel mensen snel een aandeel kopen, waardoor de vraag naar een aandeel een stuk groter word. Als de vraag groter word, zal men er meer voor over hebben om zo een aandeel te kopen. Zo kun je dus voor de lange termijn beleggen om de dividend op te nemen of snel winst proberen te maken door een aandeel te verkopen als deze meer waard is geworden.

Obligaties

Een obligatie is eigenlijk een lening aan een bedrijf of land waar je rente voor kunt ontvangen.
Door obligaties te kopen met een hoge rentestand kun je aardig wat geld verdienen, echter is het vaak zo dat obligaties met een hoge rentestand ook een verhoogd risico met zich mee brengen. Als je besluit om een obligatie te kopen informeer dan goed wat de looptijd hiervan is. Obligaties hebben namelijk een vaste looptijd, als de looptijd verstreken is dan wordt de totale inleg terugbetaald.

Beleggingsfonds

Veel mensen maken gebruik van een beleggingsfonds omdat dit een makkelijke manier van beleggen is. Een beleggingsfonds verzamelt namelijk geld van verschillende beleggers om dit geld gezamenlijk te beleggen. Zo hoef jij je eigenlijk geen moeite te doen om te kijken wat een goede belegging zou zijn, maar doet het beleggingsfonds dit voor jou. Het andere voordeel is dat je vaak voor een laag bedrag mee kunt doen in een beleggingsfonds. Maar er zijn nadelen aan een beleggingsfonds, je bent namelijk geld kwijt om het geld te laten beleggen daar het beleggingsfonds ook winst wil maken. Een ander nadeel is dat je zelf geen grip hebt op de beleggingen, maakt het beleggingsfonds een fout dan zit jij op de blaren.

Als jij belegt in een beleggingsfonds dan koop je een deel van een fonds, wat participatie genoemd word. Als het beleggingsfonds winst behaald met de beleggingen dan zal het fonds duurder worden waardoor jouw participatie meer waard zal gaan worden. Als het fonds genoeg winst maakt dan kan deze ook dividend uit gaan keren.

Als jij geld wil gaan investeren in een beleggingsfonds informeer je dan wel goed naar de mogelijkheden. Bij een beleggingsfonds is het ook zo: Hoe meer winst er gemaakt kan worden, staat gelijk aan meer risico. Het ene beleggingsfonds neemt namelijk meer risico dan het ander. Weet dan ook van te voren wat voor beleggingen een beleggingsfonds maakt.

Cursus beleggen

Als je van plan bent om te beleggen dan doe je er goed aan om zo veel mogelijk informatie in te winnen. Het is vaak echter moeilijkhoe geld verdienen met beleggen om door alle verschillende informatie, het geen uit te filteren waar jij wat aan hebt. Een goede optie is het dan ook om een cursus te kopen over beleggen waar jou alles stap voor stap uitgelegd wordt. Het nadeel van zo’n cursus is natuurlijk dat het geld kost met de aanschaf er van maar het zal je naar alle waarschijnlijkheid wel geld besparen als je direct goed van start gaat met beleggen. Er zijn op het moment diverse cursussen over beleggen te vinden, ik zal er hier een aantal noemen die erg populair zijn en waar mensen goed over te spreken zijn.  Kom gezellig chatten over de beurs op cfdplatform.nl

Geld verdienen met opties

De handleiding geld verdienen met opties is inmiddels al duizenden keren gelezen waardoor vele mensen hebben geleerd om rendement te behalen met minimale risico’s. Deze handleiding is geschreven door Harm van Wijk die al 26 jaar lang beurs ervaring heeft met zulke resultaten dat hij er goed van kan leven.  Tevens werkt hij samen met gerenommeerde bedrijven zoals Binck,Alex,ING Bank en schrijft hij voor de Financiële Telegraaf. Zelfs is hij regelmatig op televisie te zien als beleggingsexpert. De prijs van deze handleiding is € 47,- inclusief btw.

Handleiding succesvol beleggen

De handleiding succesvol beleggen is tevens een erg populair. Jan Robert Schutte en Harry Klip hebben samen meer dan 40 jaar beurservaring als professionele beleggers in opties, futures en aandelen. Zij leren jouw dan ook om de valkuilen te omzeilen en kansen in de markt te herkennen. Met deze cursus zul je leren om niet onnodig geld te verliezen zoals vele particuliere beleggers dat doen. Je leert onder andere om niet je verliezen op te laten lopen en winsten niet te snel te nemen. De prijs van deze handleiding is € 47,- inclusief btw.
Aanbevolen websites over beleggen: www.belegger.nl en http://www.aex.nl


Gerelateerde artikelen