Geld verdienen op YouTube: alle belangrijke informatie

Bijna iedereen die op internet zit heeft wel eens een YouTube filmpje gekeken, daardoor is het ook één van de meest bezochte websites op het internet. Wat echter niet iedereen weet is dat je geld kunt verdienen op YouTube. Zelfs mensen die al filmpjes op YouTube hebben gezet weten niet dat ze hier geld mee kunnen verdienen, terwijl dit erg gemakkelijk is. Door simpelweg de functie ‘advertenties tonen’ in te schakelen voor jouw YouTube kanaal kun je geld verdienen. Het is echter wel zo dat dit pas zin heeft als jouw filmpjes vaak door mensen bekeken worden.

geld verdienen op youtube

Hoeveel kun je verdienen op YouTube?

Er is geen maximum wat je kunt verdienen op YouTube, er zijn dan ook mensen die duizenden euro’s per maand verdienen enkel met het uploaden van filmpjes. Echter verdient het merendeel van de mensen die filmpjes op YouTube hebben gezet niets tot honderd euro per maand. Het verschil in inkomsten ligt dan ook hoofdzakelijk aan het aantal mensen die naar de filmpjes kijken. Hoeveel mensen een filmpje bekeken hebben kun je zien aan het aantal ‘views’.

Een grove schatting is dat je per 1000 views zo tussen de €0,20 en €5,00 verdient op YouTube. Hiermee kun je direct zien dat het alleen maar zin heeft om geld te verdienen met YouTube als je veel views hebt voor jouw filmpjes per maand. Dat er een verschil zit tussen €0,20 en €5,00 per 1000 views komt mede door welk onderwerp jouw filmpje heeft. Er worden namelijk advertenties getoond die affiniteit hebben met jouw filmpje. Gaat jouw filmpje over een onderwerp waar mensen graag bij willen adverteren dan verdien je in verhouding meer geld voor 1000 views.

Om te kijken of er mensen graag willen adverteren over een bepaald onderwerp kun zelf makkelijk nakijken. Door simpelweg jouw onderwerp in de Google zoekmachine te typen, kun je zien of er ook geadverteerd wordt. Advertenties worden altijd boven en aan de rechter zijkant getoond bij de zoekresultaten. Komen er veel advertenties te staan als jij jouw onderwerp na zoekt, dan weet je dat er veel mensen bereid zijn om te adverteren, komen er maar weinig advertenties te staan dan zul je een stuk minder verdienen met een filmpje. Natuurlijk heeft dit ook sterk te maken met het aantal views. Heb je een filmpje die honderdduizend views per maand heeft maar weinig adverteerders dan zul je toch meer verdienen dan met duizend views met veel adverteerders.

De uitbetaling van jouw YouTube verdiensten

Om advertenties te kunnen tonen bij jouw filmpjes heb je een Google Adsense account nodig. Hierop worden dan ook jouw inkomsten bijgeschreven. Het uitbetalingsminimum voor Google Adsense is zeventig euro. Het komt er dus op neer, als jij tien euro per maand verdient, dat je pas na  zeven maanden tien euro verdienen kunt uit laten betalen. Dus het is eigenlijk pas echt interessant als jij enkele duizenden views per maand hebt.

Met wat voor filmpjes geld verdienen?

Je kunt of anders gezegd, je mag alleen geld verdienen met filmpjes die jouw eigendom zijn. Door film of muziek te gebruiken van anderen kun je juridische problemen krijgen met de eigenaar, natuurlijk is dit niet zo als je schriftelijk toestemming heb gekregen om het materiaal te gebruiken.

Welke onderwerpen zijn het best

Door te kijken op YouTube naar de meest populaire filmpjes, kun je zien welke filmpjes veel bezoekers trekken. Hier kan je dan ook op inspelen om de zelfde soort onderwerpen te gebruiken, maar je hebt dan wel veel concurrentie. Een andere manier is om op verschillende onderwerpen te zoeken en te kijken of er veel filmpjes zijn die precies bij het onderwerp passen. Zijn er maar weinig filmpjes, dan kan het lonen om hier een filmpje over te maken. Jouw filmpje heeft dan meer kans om boven aan de zoekresultaten te komen, waardoor er meer mensen jouw filmpje bekijken.

Een andere goede manier is om een onderwerp te kiezen waar je veel over kunt filmen. Je kunt dan denken aan een cursus of workshop, deze kunnen van ‘hoe leg ik een tuin aan’ tot ‘hoe lak ik mijn nagels’ gaan. Het voordeel met cursussen en workshops is dat mensen graag meerdere filmpjes van jou willen bekijken en zelfs willen abonneren op jouw nieuwe filmpjes. Zo weet je dat je waarschijnlijk direct geld gaat verdienen als je een nieuw filmpje upload.

Het bedenken van een workshop of cursus hoeft helemaal niet zo moeilijk te zijn. Je kunt ook gewoon jouw ervaringen filmen om vervolgens op YouTube te zetten. Ben jij bijvoorbeeld jouw woning aan het verbouwen, film dan jouw bezigheden. Je zult dan gaan professioneel bouwvakker zijn maar mensen kunnen wel geïnteresseerd zijn naar jouw ervaringen. Ben jij een ster in het uitzoeken van de goedkoopste vakanties? Maak dan de volgende keer een filmpje als jij opzoek ga. Kortom je kunt het zo gek niet bedenken of je kunt er geld mee verdienen.

YouTube advertenties aanzetten

Voordat je geld kunt verdienen heb je een YouTube account nodig, het kan soms even duren voordat je gebruik kunt maken van degeld verdienen met youtube functie ‘inkomsten genereren’. Deze optie is te vinden onder de functie pagina binnen jouw YouTube account. Hou er echter wel rekening mee dat je maar één keer een account kunt aanmaken, dus als je onacceptabele filmpjes upload of regels hebt geschonden het voor jou niet meer mogelijk is om geld te verdienen met jouw filmpjes.

Onder het menu videobeheer kun je per filmpje aangeven of je daar advertenties bij wil vermelden. Na goedkeuring door YouTube zal jij direct geld kunnen gaan verdienen met jouw filmpje als je ook je Google Adsense account hebt gekoppeld aan YouTube. Tijdens de keuring wordt er trouwens gekeken of de inhoud wel acceptabel is en of er geen materiaal gebruikt wordt waar jij geen rechten voor hebt. Denk hierbij niet alleen aan filmmateriaal maar ook de muziek! Lees daarom voordat je begint goed de regelgeving van YouTube door.

Kijken hoe je geld verdient met YouTube

Zijn er voor jou nog onduidelijkheden over het geld verdienen met YouTube? Dan is het wellicht wel handig voor jou om mee te kijken met iemand, hoe die gene geld verdient met YouTube. Niels is iemand die al jaren goed geld verdient met YouTube en bied nu de mogelijkheid om met hem mee te kijken hoe hij geld verdient. Door zijn e-book te kopen voor €10,- kun jij zien hoe hij de beste resultaten behaald. Is het na het doornemen van het e-book nog niet geheel duidelijk dan is het mogelijk om 1 uur lang alle vragen aan hem te stellen. Niels is zelfs zo overtuigd dat jij ook geld kunt verdienen met YouTube na het kopen van zijn e-book dat hij een niet goed geld terug garantie geeft.

De beste manier om online een inkomen te genereren

Eén van de beste manieren om een inkomen of extra inkomen te verdienen is door het promoten van digitale producten van anderen. Hierdoor heb je geen klantenservice, je hoeft geen bedrijf te hebben en de winstmarges zijn zeer hoog.

Schrijf je in op de volgende pagina voor tips over hoe dit precies werkt:

Stappenplan om Snel €2950 Per Maand te Verdienen


Gerelateerde artikelen