Tips voor de beginnende belegger

Er zijn veel verschillende manieren om veel geld te verdienen op een slimme manier. Beleggen is daar een van. De meeste mensen denken echter dat je in een korte tijd veel geld kan verdienen met beleggen. Echter is dit zeker niet het geval. Beleggen kost namelijk veel tijd en je hebt ook enig kennis nodig van zaken. Ben jij van plan om binnenkort de wereld van het beleggen te ontdekken en heb jij nog wat tips nodig? Lees dan snel het artikel verder.

Vergaar zoveel mogelijk informatie

Als je een succesvolle belegger wilt worden dan is het aan te raden om zoveel mogelijk relevante informatie te zoeken over beleggen. Er zijn veel boeken verkrijgbaar waar je de basisprincipes van het beleggen kan vinden. Uiteraard kan je ook veel informatie online vinden.

Verdiep je vervolgens in verschillende beleggingsproducten. Bijvoorbeeld in edelmetalen zoals goud, zilver. Andere beleggingsproducten zijn grondstoffen, aandelen en obligaties.

Kies de juiste broker

Zodra je genoeg basiskennis hebt over beleggen is het tijd om het spelletje te spelen en daadwerkelijk online te gaan beleggen. Het is een mogelijkheid om een beleggingsaccount aan te vragen bij een bank. Echter kan je er ook voor kiezen om een account te openen bij een onlinebroker. In veel gevallen is dit een betere keus. Een online broker is namelijk gespecialiseerd in beleggen en een bank niet. Hierdoor krijg je vaak betere persoonlijke adviezen omtrent online beleggen. Daarnaast krijg je bij een online broker vaak ook een bepaalde welkomstbonus.

Duur verkopen en goedkoop kopen

Laat je niet leiden door puur en alleen de aandelenkoersen. Als een aandeel snel stijgt dan is het niet verstandig om het aandeel te kopen, want dan ben je vaak al te laat. Vaak is het tegenovergestelde het beste. Namelijk het kopen van een aandeel als de koers flink is gedaald. Andersom geld natuurlijk dat als een aandeel flink is gestegen, je het aandeel natuurlijk direct moet verkopen.

Meer info: Leren met beleggen voor beginners