auto per maand afbetalen

De aanschaf van een auto kopen is een behoorlijke investering,. Niet veel mensen kunnen het bedrag voor een nieuwe auto in één keer opbrengen. Om die reden wordt een auto vaak gekocht op afbetaling. Dan betaal je iedere maand een deel van je auto af, met daarnaast nog de rente en de kosten.

auto check

De soort lening

Wanneer je een auto aanschaft kun je kiezen uit drie verschillende soorten leningen.

1. Het doorlopend krediet.

Deze heeft een variabele rente, en er moet per maand een vast percentage worden afgelost. De duur van de aflossing kan variëren, omdat het mogelijk is eenmaal afgeloste bedragen weer opnieuw op te nemen. Hierdoor is de kans aanwezig dat je uiteindelijk blijft zitten met een restschuld. Je auto is al aan vervanging toe terwijl de lening nog niet is afbetaald. Deze leningsvorm is dus wel mogelijk voor een auto, maar je moet zelf de discipline hebben om deze lening zo snel mogelijk af te lossen. Over het algemeen is het wel de goedkoopste vorm van geld lenen.

2. De persoonlijke lening.

De persoonlijke lening heeft een vaste rente en een vaste looptijd. Je weet precies waar je aan toe bent. Je weet ook wanneer de auto is afbetaald. Extra aflossingen zijn hierbij niet mogelijk en je kunt de aflossing ook niet uitstellen, wanneer deze toevallig eens niet zo goed uitkomt. Je weet dus waar je aan toe bent, maar de lening is niet flexibel.
[magnate_promo_1]

3. Huurkoop.

Deze vorm van geld lenen lijkt op een persoonlijke lening. Er zit echter wel een keerzijde aan de huurkoopregeling. Wanneer je niet aan je financiële verplichting kunt voldoen, komen ze de auto weer ophalen. Zolang je nog geen 75% van de huurkoop hebt afgelost, ben je nog geen eigenaar van de auto.

4. Lening bij de dealer zelf

Wanneer je een auto op afbetaling koopt, maken autodealers hier gretig gebruik van. Ze zeggen bij de extraatjes die je koopt om de auto helemaal naar jouw wens te maken niet wat het kost, maar noemen alleen maar de paar euro die het per maand extra kost. Op die manier verleiden ze de klant om zoveel mogelijk extraatjes aan te schaffen. Vraag daarom om exacte bedragen. Zo sta je steviger in je schoenen en ben je minder makkelijk te verleiden tot de aanschaf van allerlei onnodige extraatjes.

Geld lenen is vaak erg simpel en er wordt over het algemeen nogal makkelijk over gedacht. Zorg er voor dat je nooit meer geld leent dan je daadwerkelijk kunt aflossen. Vraag ook altijd meerdere offertes aan wanneer je geld wil lenen om je nieuwe auto te financieren. Hiermee kun je jezelf behoorlijk wat geld besparen.