witgoed op afbetaling

Kapotte apparaten komen nooit gelegen, maar zeker wanneer je (tijdelijk) krap bij kas zit, is het niet leuk wanneer een apparaat het plotseling begeeft. Zeker niet wanneer het zoiets onmisbaars als een koelkast, diepvries of wasmachine betreft. Gelukkig zijn er genoeg winkels, zowel digitaal als in real life, waar het mogelijk is om witgoed op afbetaling te kopen. 
Rente bij kopen op afbetaling

Wanneer je iets koopt op afbetaling, heb je vaak te maken met een hoge rente. Op internet kan je dit het beste vergelijken door perwitgoed op afbetaling webwinkel te kijken hoe hoog de totale kosten zijn. Let hierbij op het aantal termijnen waarin je het aankoopbedrag van het apparaat moet terugbetalen en op de hoogte van de rente. De rente bij kopen op afbetaling is vaak bijzonder hoog en dan hebben we het over percentages van rond de 15 %. Wanneer het apparaat in twee jaar afbetaald moet worden, betaal je dus 30% rente bovenop het aankoopbedrag. Dat is een boel geld. Doe dit dus alleen wanneer het echt niet anders kan en wanneer je daadwerkelijk de mogelijkheid hebt om de afbetaling na te komen. Alleen dan is kopen op afbetaling verantwoord. Toch nog twijfels? Kijk of jouw lening verantwoord is op: http://www.nibud.nl/omgaan-met-geld/lenen/risicometer-lenen.html.

Betrouwbare winkels waar je kan kopen op afbetaling zijn onder andere Wehkamp, Otto, BCC en Mediamarkt.

Leasen van witgoed

Een andere mogelijkheid is het leasen van het witgoed. Let hierbij ook goed op de voorwaarden. Hoe duur is het leasecontract, hoe lang kan je het apparaat leasen en is het apparaat na afloop van het contract van jou, of moet je hier nog een X bedrag voor betalen, voordat je het apparaat de jouwe mag noemen.
Persoonlijke lening of doorlopend krediet

Vaak is het goedkoper om een persoonlijke lening of een doorlopend krediet af te sluiten om het witgoed te bekostigen. Wanneer je al een dergelijke lening hebt lopen, kan het een goed idee zijn om deze lening te verhogen. Ook hier geldt, dat je alleen je lening moet verhogen wanneer dit nog verantwoord is. Wanneer je al met moeite iedere maand het bedrag van de lening bij elkaar geschraapt krijgt, is meer lenen geen verstandige optie. Probeer in dat geval of het mogelijk is om beroep te doen op je sociaal netwerk. Misschien is er iemand die jou tijdelijk een wasmachine of koelkast kan lenen of die je het geld kan voorschieten. Deze constructie is bijvoorbeeld ook bekend bij het leasen van een mobieltje en shortlease van een auto.