Smartphone: beter een nieuwe kopen of repareren?

Recent onderzoek wees uit dat we met zijn allen bijna vaker onze telefoon pakken dan dat we onze partner aanraken. Hoe verontrustend dit weetje in eerste instantie ook klinkt, het laat wel zien hoe belangrijk onze smartphones voor ons zijn en wat voor een alles innemende rol ze in ons leven spelen. Iedereen betreurt dan ook het moment waarop zijn of haar telefoon het eind van zijn leven lijkt te naderen. Soms merk je al na een jaar de eerste gebreken, terwijl sommige telefoons onverwoestbaar lijken.

Goed nieuws: laat je oude telefoon repareren

Soms lijkt het kopen van een nieuwe telefoon de enige oplossing als je telefoon mankementen begint te vertonen. Het is heel verleidelijk om de winkel binnen te stappen en met een nieuwe telefoon weer naar buiten te stappen. Het zo makkelijk als het is om op internet naar een goede aanbieding te speuren en er online een te bestellen. Toch hoeft dit niet altijd de beste keuze te zijn, je oude telefoon kan met een kleine reparatie waarschijnlijk nog tijden mee.

Het grootste voordeel? Bespaar geld

Hoewel het kopen van een nieuwe telefoon verleidelijk is als je telefoon niet meer volledig naar wens werkt of je beeldscherm vol met krassen zit, het repareren van je telefoon kan je veel geld schelen. Waarschijnlijk is er weinig aan de hand en is je telefoon na een kleine reparatie weer zo goed als nieuw. Ben je toe aan iets anders? Besteed je bespaarde geld aan een nieuw hoesje en je telefoon ziet er weer gloednieuw uit.

Telefoonreparatie in plaats van een nieuwe telefoon

Bij verschillende aanbieders kun je zonder problemen je telefoon laten repareren. Veel voorkomende problemen zoals een kapot scherm of een luie accu kunnen soms binnen een paar minuten opgelost zijn, terwijl jij je er al maanden aan loopt te ergeren. Ook andere vervelende mankementen zoals een niet goed werkende dock, een laadingang die geen connectie maakt, een langzame touch-mogelijkheid of een slechte speaker kunnen vaak prima worden gerepareerd, waardoor je helemaal geen nieuwe telefoon nodig hebt. Voor je het weet loop jij fluitend weer naar buiten en hoef je de komende tijd echt nog niet te denken aan het uitzoeken van een nieuwe telefoon.

Ga je op vakantie? Denk dan ook aan om reisverzekeringen te vergelijken. Zo is je telefoon verzekerd tegen diefstal als je van je vakantie geniet.