Geld lenen met een BKR-registratie doet u zo!

Een lening afsluiten doet u niet zomaar. U heeft een reden waarom u een bepaalde som geld nodig heeft. Nu is het verstandig om van tevoren goed onderzoek te doen. Als u in het verleden een betaalachterstand heeft gehad, of u heeft deze nog steeds, dan zou het goed kunnen zijn dat u een negatieve BKR-registratie hebt. Dit kan nare gevolgen voor u hebben. Het aanvragen van een lening kan dan net iets minder makkelijk gaan dan u had gehoopt. Hoe lost u dit probleem op? Dat kunt u in deze tekst teruglezen.

Welke codering heeft u?

Het BKR werkt met 5 verschillende coderingen. Ze hebben allemaal te maken met de situatie dat u bij iemand een schulden heeft lopen of heeft gehad. Hieronder kan u de coderingen allemaal terugvinden:

 • BKR-codering type 1:
  • U hebt een schulden lopen en er is een regeling getroffen
 • BKR-codering type 2:
  • U hebt een schulden, maar het bedrag is opeisbaar
 • BKR-codering type 3:
  • U hebt schulden en afspraken gemaakt met de degene waar uw schulden loopt
 • BKR-codering type 4:
  • U hebt een schulden en kan de schuldeiser niet bereiken
 • BKR H codering:
  • U bent uit de schulden

Controle

Elke lening die u aanvraagt wordt door het BKR getoetst en geregistreerd. Let u dus op dat u geen lopende schulden heeft als u de lening aanvraagt. Het moet aan uw financiƫle toestand te zien zijn dat u in staat bent om de lening binnen enige tijd terug te betalen. Dit kan u berekenen met wat u maandelijks overhoud na het kopen van uw routine aankopen.

Is het cruciaal?

Heeft u al een BKR-registratie? Dan moet u zich meerdere malen afvragen of de lening die u wilt afsluiten wel echt nodig is. Bekijkt u bijvoorbeeld andere mogelijkheden voor het lenen van hetgeen wat u nodig hebt. U kunt uzelf de volgende regel voorleggen. Leen geen geld voor onnodige of luxe aankopen. Een lening met een BKR-registratie kan voor nare gevolgen zorgen. Geld lenen zonder BKR zal meestal zonder moeite gaan.

Mogelijkheden

Als u een lening wilt afsluiten controleert de verstrekker uw BKR-profiel. Hier kunnen ze elke registratie over leningen zien. De verstrekker mag na het controleren zelf de beslissing nemen of hij de lening aan u gaan verlenen. Er zijn verstrekkers die het geen probleem vinden om uit te lenen aan personen met een negatieve BKR-registratie. Geld lenen met een BKR registratie is dus mogelijk!

BKR-registratie laten verwijderen

Als u een negatieve BKR-registratie heeft kan u deze mogelijk laten weghalen. Er zijn bedrijven, die dit voor u kunnen doen. Zij kunnen voor u een terechte en onterechte codering weghalen. Helaas lukt dit niet altijd. Ze zullen voor u net zo lang doorgaan totdat er een rechtszaak komt. Deze worden regelmatig gewonnen. Geld lenen met BKR is een stuk lastiger dan het lenen zonder BKR. U kan snel antwoord ontvangen of het verwijderen van de BKR-registratie mogelijk is.