geld verdienen met apps

Een nieuw fenomeen op het gebied van online geld verdienen is het maken van apps. Apps ontwikkelen is niet zo moeilijk als het klinkt. Het belangrijkste is het hebben van een idee. Wat wil je maken en hoe moet dit er uit komen te zien? Heb jij een goed idee, ga dan aan het werk en ontwikkel een app.

Om een applicatie voor Apple te kunnen maken heb je diverse mogelijkheden. Je kan natuurlijk via Apple Developer een applicatiegeld verdienen met apps bouwen, maar in dat geval heb je wel enige kennis van programmeren nodig. Wanneer je bereid bent om te leren programmeren kan je een cursus volgen. Bijvoorbeeld de cursus die is ontwikkeld door de Stanford Universiteit. De cursus bestaat uit boeken en videomateriaal en is te vinden in iTunes U en heet iPad and iPhone App Development.

 

Hoe maak je een app

 

Wanneer je wil weten of zelf een applicatie bouwen iets voor jou is, kan je een kijkje nemen op YouTube. Daar zijn verschillende filmpjes te vinden, waarin wordt uitgelegd hoe het bouwen van applicaties in zijn werk gaat. “The New Boston” heeft zelfs een redelijk uitgebreid lesprogramma op YouTube gezet. Je kan apps programmeren in verschillende talen zoal Objective-C (alleen voor Apple) of Lua. Lua is zowel geschikt voor Apple als als android, wel zijn de mogelijkheden wat beperkter.
Een andere mogelijk is om gebruik te maken van een softwarepakket. De meeste softwarepakketten waarmee je applicatie kan bouwen zijn zowel geschikt voor zowel android als IOS.

De bekendste softwarepakketten voor de beginnende ontwerper op dit moment zijn:

Apps-builder.com Dit pakket werkt volgens het drag and drop principe. De kosten voor dit pakket zijn €39,= per maand, dus begin hier alleen aan wanneer je echt zeker weet dat je een goed idee hebt, waarmee je daadwerkelijk geld kan verdienen.

Theappbuilder.com Aan deze app kan je video’s en sociale media toevoegen. Het account kost $30,= per maand. Het is mogelijk om een gratis account te open. Dan kan je even uitproberen of deze appbuilder iets voor je is. De mogelijkheden met een gratis account zijn helaas beperkt en waarschijnlijk onvoldoende om de applicatie te bouwen die jij in gedachten hebt.

Appypie.com werkt evenals Apps-builder.com volgens het drag and drop principe. Hier is een gratis account mogelijk om het programma even uit te proberen. Wanneer je daadwerkelijk een leuke app wil bouwen heb je een account van $33,= per maand nodig.

Gamesalad.com is een programma waarmee je spelletjes kan ontwikkelen. Het voordeel van Gamesalad is dat je met het gratis account direct aan de slag kan gaan en van alle mogelijkheden gebruik kan maken. Echter, wanneer je de applicatie wil publiceren in de diverse appstores en advertenties wil toevoegen, moet je upgraden naar het pro account. De kosten voor een pro account bedragen hier $299,= per jaar.

Shoutem.com heeft helaas geen gratis uitprobeer mogelijkheid. Het is wel een website waarop het mogelijk is op een vrij eenvoudige manier applicaties te bouwen. Ook kan je op veel verschillende manieren geld verdienen met de door jou gemaakte applicaties. Wanneer je echt gebruik wil maken van deze applicatie bouwer, heb je een account nodig van $120,= per maand.

Appmakr.com heeft een gratis account en je kan gebruik maken van alle mogelijkheden. Wel is het zo dat de applicatie die door jou gemaakt wordt eigendom is van Appmakr.com. Zij verdienen er dus geld aan, jij niet. Wanneer je eenmalig $99,= betaald, wordt de door jou ontwikkelde app jouw eigendom en kan je hem overal plaatsen. De inkomsten zijn dan vanzelfsprekend ook gewoon voor jou.

Natuurlijk kan je ook een programmeur in dienst nemen om jouw applicatie te gaan ontwikkelen, alleen dat is een zeer kostbare zaak geld verdienen met apps makenen dan moet je er wel heel zeker van zijn dat er met jouw idee geld valt te verdienen. Wanneer je een programmeur vraagt een applicatie voor jou te bouwen, moet je rekenen op een kostenplaatje van rond de €5000,= voor een eenvoudige app.
Wanneer je dan uiteindelijk een applicatie hebt ontwikkeld, wil je hem ook verkopen. Wanneer je applicatie in Google Play wil plaatsen met je lid worden. Dit kost je €25,=. Een applicatie geplaatst krijgen in de Appstore is nog duurder, €80,= per jaar. In de Appstore wordt je applicatie niet direct geplaatst. Hij wordt eerst gekeurd en pas na goedkeuring geplaatst.

 

Hoe maak je een app

 

Uiteindelijk is het dus wel mogelijk om geld te verdienen met het maken van applicaties. Het is dan wel van belang om eerst te investeren, maar wanneer je daadwerkelijk een goed idee hebt, verdient deze investering zichzelf wel weer terug.

Wil jij meer te weten komen over verschillende manieren van geld verdienen? Lees dan eens: geld verdienen.