geld verdienen met gamen

Geld verdienen met gamen klinkt als de luie fantasie van een pukkelige 12 jarige puber, maar het kan toch echt: geld verdienen met gamen. Er zijn verschillende manieren om een leuk centje te verdienen met je favoriete hobby, hieronder zal ik er twee bespreken.
Geld verdienen met gamen?Go Pro!

Er zijn in de wereld een aantal online games die men zó serieus neemt dat er gesproken wordt over “e-sports“, electronic sports. Metgeld verdienen met gamen name zogehete “MOBA” spellen als League of Legends en Dota 2 zijn de laatste jaren ongeloofelijk populair geworden. Zo populair dat er flink wat toernooien worden georganiseerd, met prijzengeld dat letterlijk tot in de miljoenen kan lopen! Als dit soort spellen niet echt jou genre zijn, geen stress, het neusje van de zalm van de shooter fanaten kan het proberen met CounterStrike Global Offensive of QuakeLive. Als je meer van de RTS games bent is Starcraft 2 de onbetwiste nummer 1.

Het probleem van de bovenstaande methode is natuurlijk evident: je moet ook echt een van de allerbeste zijn om er leuk geld mee te kunnen verdienen. In voetbal verdien je nog een aardig centje in de tweede divisie, e-sport games kennen geen tweede divisie.. go big or go home! Hierdoor is geld verdienen met gamen op deze manier geen haalbare optie voor velen.
Geld verdienen met gamen door games te testen

Game developers hebben altijd mensen in dienst die hun spelletje moeten testen. Klinkt als een ideale baan? Misschien niet. Je speelt namelijk constant hetzelfde spel, en dan nog eens een versie die vol bugs zit die jij moet melden. Het salaris is verder niet bijzonder, iets boven het minimumloon en daarmee houdt het meestal ook wel op. Maar eerlijk is eerlijk voor mensen die erg van gamen houden kan dit de ideale baan zijn. Denk jij dat game developer de perfecte baan voor jou is? Dan kun je altijd solliciteren bij de volgende bedrijven: Lijst met game ontwikkelaars

Wil jij meer te weten komen over verschillende manieren van geld verdienen? Lees dan eens: geld verdienen.