geld verdienen met schrijven

Geld verdienen met schrijven is voor sommige mensen de best betaalde manier om online geld te verdienen. Je kan op verschillende manieren geld verdienen met schrijven.

De eerste mogelijkheid is via Google Adsense. Je meld je aan bij een site waar je artikelen kan schrijven, zoals Plazilla, InfoNu, Artikeltjes, Todio, Infoyo en Leerwiki. Je krijgt geen geld voor de teksten zelf, maar voor de kliks op de advertenties rondom jouw geld verdienen met artikelen schrijventeksten. Natuurlijk kan je je ook met je eigen website aanmelden bij Google Adsense. Dit heeft als voordeel dat je van de verdiensten geen percentage moet afstaan, maar als nadeel dat je veel moeite moet doen om voldoende bezoekers naar jouw website te lokken.
Van de eerder genoemde sites is InfoNu de grootste en de bekendste. Op deze site worden de artikelen beoordeeld, voordat ze geplaatst worden. Er wordt wel verwacht dat je beheersing van het Nederlands minstens op het VWO- niveau ligt. InfoNu houdt 50% van de verdiensten in.
De tweede site in dit rijtje is Plazilla. Hier worden de artikelen niet beoordeeld waardoor er ook veel onzinartikelen op Plazilla te vinden zijn. Dit zorgt er voor dat je zo’n beetje alles kan plaatsen op deze website, maar de keerzijde van de medaille is dat de artikelen qua bezoekersaantal iets minder goed scoren. Dit laatste heeft weer een negatief effect op je verdiensten. Ook bij Plazilla krijgt de schrijver 50% van de advertentie-inkomsten. Wanneer je schrijft voor artikeltjes, krijg je te maken met een oplopend percentage van de verdiensten wat je zelf mag houden. Je begint met een verdienste van 25% van de advertentie-inkomsten en dit percentage kan oplopen tot 75%.

Het schrijven voor bovengenoemde sites kan best een leuk zakcentje opleveren. Het grote voordeel is dat je zelf kan bepalen wanneer en waarover je schrijft. Je hebt geen last van deadlines. Het artikel blijft lang geld opleveren, maar de verdiensten per artikel per jaar zijn laag. Op termijn kleeft er ook een nadeel aan het feit dat je op deze manier geld verdiend. Uiteindelijk zijn de onderwerpen waar je verstand van hebt wel redelijk uitgeput en dan moet je het hebben van research en wordt het moeilijker om een onderwerp te vinden. De vraag is dan of je wel zoveel tijd in een artikel wil steken wat misschien 2 euro per jaar opbrengt.

Geld verdienen met schrijven en in de ban van Google Adsense

Google Adsense heeft een vrij streng beleid. Je mag mensen niet actief aanzetten tot klikken op de advertenties. Ook mag je niet aan vrienden of familieleden vragen om af en toe voor jou op een advertentie te klikken. Wanneer je dat doet, ga je in de ban en is het niet meer mogelijk om via Google Adsense geld te verdienen. Plazilla heeft naast Google Adsense een tweede advertentienetwerk waarvan je gebruik kan maken om geld te verdienen. Zo kan je toch nog advertentie-inkomsten ontvangen, zonder dat je gebruik maakt van Google Adsense.

Schrijven in opdracht

Naast het schrijven van stukjes voor advertentie-inkomsten, kan je ook kiezen voor schrijven in opdracht. Er bestaan verschillendegeld verdienen met schrijven manieren waarop je online klanten kan vinden. Je kan bijvoorbeeld een advertentie neerzetten bij Vijfeuromarkt. Zoals de website al zegt, kan je voor vijf euro een dienst aanbieden. Van je verdiensten gaat één euro naar de website en de overige vier zijn voor jou. Een andere bemiddelingssite is Textbroker. Hier zetten mensen die een tekstschrijver zoeken een opdracht weg en wanneer jou die opdracht aanspreekt, kan je deze aannemen. De site zelf bepaald op welke opdrachten je kan inschrijven, dit aan de hand van het niveau van je aanmeldingstekst. Een goede schrijver zal hier dus meer verdienen aan zijn artikelen, doordat hij op beter betaalde opdrachten kan inschrijven. Als laatste wil ik in deze reeks de sites opdrachten.nl en freelance.nl nog noemen. Deze sites bieden een marktplaats waar onder andere freelance schrijvers een opdracht kunnen uitzoeken.

Wil jij meer te weten komen over verschillende manieren van geld verdienen? Lees dan eens: geld verdienen.