geld verdienen met tekenen

Veel mensen weten het niet, maar er is geld te verdienen met tekenen. Tekenen zul je denken? Maar ja tekenen en deze digitaal maken. Het mooiste van alles is dat je geen uitmuntende tekenaar hoeft te zijn, dus iedereen kan het proberen en erin slagen. Je hoeft alleen maar papier, een potlood, een scanner en een computer te hebben en je kunt aan de slag.
Hoe werkt geld verdienen met tekenen dan?

Om te beginnen moet je een tekening maken op papier met potlood en vervolgens scan je deze foto in. Vervolgens bewerk je degeld verdienen met tekenen gemaakte tekening met een tekenprogramma. Je trekt bijvoorbeeld de lijntjes over en vult de tekening met kleuren. De digitale tekening die je nu hebt wordt een vector genoemd. Oftewel een vector is een digitale tekening.

Voor mensen die handig zijn met computers is het vaak makkelijker om meteen de tekening te maken op de computer met behulp van verschillende programmaatjes. Verder kun je uiteraard ook leuke achtergronden toevoegen enzovoorts. Het belangrijkste is natuurlijk dat de tekening uniek is en je je ermee onderscheid. Dus wees creatief en maak een mooie tekening.
Tip: Veelal logo’s worden via het internet gekocht, dus wees creatief en ontwerp leuke logo’s.

Aan welke eisen met de digitale tekening voldoen?

Uiteraard kun je niet zomaar met iedere tekening geld verdienen, deze moeten wel aan een aantal eisen voldoen. Ze moeten van goede kwaliteit zijn, dus maak een tekening met veel pixels. Dit om te voorkomen dat je last hebt van kartelrandjes of dat de afbeelding wazig is. Om een idee te geven wat voor afbeeldingen goed lopen is het altijd verstandig om een stockfotografiesite te gaan bekijken. Wie weet krijg je wel inspiratie voor jouw tekening en heb je de volgende sale bijna in je pocket.

Wat doe je dan met je digitale tekening?

Vervolgens kun je de gemaakte digitale tekening aanbieden op zogenaamde stockfotografiesites en daar wordt voor jou gezocht naar een koper. Je moet de tekening dan uploaden in een EPS file in een jpg lage resolutie file die niet groter is dan 15 MB. Je zult wel beseffen dat de tekening dan heel klein is, maar het is de bedoeling dat als je de tekening uitvergroot deze niet de kwaliteit verliest, zodat de koper hem in iedere grote kan gebruiken.

Als je tekening verkocht wordt, dan kan deze vaak al 10 euro opleveren, maar soms ook meer. Veel beginnende bedrijven kopen op die stockfotografiesites hun logo en eventuele andere afbeeldingen. Het is een vrij goedkope manier om aan unieke afbeeldingen te komen en voor jou is het een leuke bijverdienste.
Kortom, wil je geld verdienen door tekeningen te maken, dan is het dat mogelijk. Je moet alleen een digitale afbeelding aanbieden via een stockfotografie site. Er zal dan gezocht worden naar iemand die je tekening van je over wil kopen voor een kleine tegemoetkoming. Hou je van tekenen, maak dan van je hobby een leuke bijverdienste en als je het heel goed doet zit er misschien wel meer in.

Wil jij meer te weten komen over verschillende manieren van geld verdienen? Lees dan eens: geld verdienen.