werken als bezorger

Werken als bezorger iets voor jou? Voor sommigen een ideale (bij)baan voor de andere een ramp namelijk bezorger. Een bezorger is eigenlijk heel simpel gezegd persoon die voor een bedrijf artikelen of producten levert aan de klanten. Er zijn ontelbaar veel soorten bezorgers zo heb je pizza bezorger, kranten bezorgen, maaltijd bezorger en ga zo maar door. Het is een baan wat niet voor iedereen weg is gelegd maar bij veel soorten bezorg banen wel leuk te combineren met een studie of andere baan.

  • Kan ik bezorger worden?

    werken als bezorger
    Werken als bezorger?
  • Wat zijn de voordelen van bezorger worden?
  • Wat zijn de nadelen van bezorger worden?
  • Is het zwaar werk om bezorger te zijn?
  • Verdient een bezorger goed?

 

Kan ik bezorger worden?

In principe kan iedereen bezorger worden. Sommige bezorgbanen vragen wel een minimum leeftijd en dit verschilt per baan. Een pizza bezorger zal minimaal 16 moeten zijn aangezien deze vaak met scooter bezorgt worden. Het is belangrijk dat jij als bezorger het niet erg vind om veel onderweg te zijn aangezien dit is wat je veel zal moeten doen. Ook is het belangrijk dat je geen 9 tot 5 mentaliteit hebt want je zal soms iets langer onderweg zijn bij je laatste levering waardoor dit iets kan uitlopen.
Wat zijn de voordelen van bezorger worden?

Het verschilt natuurlijk per baan maar vaak is het zo dat je veel vrijheid hebt tijdens het bezorgen. Natuurlijk zal je je levering op tijd moeten plaatsen maar je hebt niet voortdurend iemand die je op de lik zit en jou controleert. Bij een krantenwijk kun je dit ook ideaal combineren met een opleiding of andere baan omdat je vaak al vroeg begint en dus de ochtend uurtjes mee kan pakken om wat te verdienen.

Wat zijn de nadelen van bezorger worden?

Een bezorger is in principe alleen maar onderweg. Als jij er niet van houd om voortdurend te moeten reizen is dit dus een groot nadeel voor jou. Ook rijd je vaak op tijd, niet iedereen kan tegen een bepaald soort tijdsdruk.

Is het zwaar om bezorger te zijn?

Een bezorgbaan zal niet erg zwaar zijn maar ook dit is weer per baan verschillend. Zo zijn pizza’s niet zwaar om te tillen of te verslepen. Folders bezorger aan de mensen die een folder wijk hebben is echter wel fysiek zwaarder aangezien jij de dozen met folders levert. De folders worden vaak met een heftruck in de auto gezet waarna jij deze bij de deur van de bezorgers brengt. Een krantenwijk is ook niet erg zwaar maar je zal wanneer je net begint met je wijk rijden wel een erg zware fiets hebben omdat alle kranten in je tassen zitten.

Verdient een bezorger goed?

Een bezorger zal geen extreem hoog salaris kunnen verwachten maar wel een leuk bedrag. Het is verschillend per baan. Bij een krantenwijk zal je meer verdienen als je meer huizen hebt terwijl je als pizza bezorger of maaltijdbezorger een vast inkomen hebt. Het leuke aan het bezorgen van pizza’s o.i.d. is dat je vaker een fooi zal gaan krijgen.
Het beroep bezorger is dus erg breed omdat er veel soorten bezorgbanen bestaan. Het is per baan verschillend of het zwaar is, hoeveel je verdient en wat de voor en nadelen zijn. Mocht jij geïnteresseerd zijn in een baan als bezorger kun je eens rustig uit gaan zoeken welke type bezorger jij wil gaan worden.


Gerelateerde artikelen