werken als prive chauffeur

Ben jij als student op zoek naar een bijbaan en in het bezit van je rijbewijs? Denk dan ook eens aan een bijbaan als privé chauffeur. Om in aanmerking te komen voor de baan moet je meestal minimaal twee jaar je rijbewijs hebben en in het bezit zijn van een representatief pak.
Privé chauffeur is een baan in opkomst. Steeds vaker maken zakenlieden en het hoger managment van bedrijven gebruik van een werken als prive chauffeur privé chauffeur om van de ene afspraak naar de andere te rijden. Tijdens de reistijd kan er dan gewoon gewerkt worden en de ergernis van het zoeken naar een parkeerplaats in de grote stad, komt voor rekening van de chauffeur. Soms kunnen de privé chauffeurs ook ingezet worden voor opdrachten tijdens de wachttijd, zoals het wassen van de auto of het ophalen van bepaalde documenten.

Wat zijn de vereisten om aan het werk te gaan als privé chauffeur

Je moet een representatief voorkomen hebben en weten wat wel en niet gepast is. Tijdens je werk draag je een donker kostuum met stropdas. Het is de bedoeling dat je minstens twee jaar in het bezit bent van een rijbewijs en daarnaast krijg je vaak ook nog extra training in voertuigbeheersing en veilig en comfortabel rijden. Sommige werkgevers stellen ook als eis dat je minimaal het Engels goed beheerst, zodat ze je ook kunnen inzetten als chauffeur voor buitenlandse zakenlieden.

Voordelen van het werken als privé chauffeur

De verdiensten van een privé chauffeur zijn over het algemeen redelijk goed. Je verdient ook geld terwijl je ergens moet wachten op de klant en in die tijd kan je tot op zeker hoogte iets voor jezelf doen (studeren bijvoorbeeld). De klanten die je rondrijdt zijn over het algemeen directeuren, managers of hoge ambtenaren. Sommigen zijn niet geïnteresseerd in een gesprek met een privé chauffeur, maar anderen wel en zo kan je handige contacten opdoen voor je sociaal netwerk.

Wanneer je werkt als privé chauffeur kan je ook opklimmen in verdiensten. Hoe langer je in dienst bent, hoe meer ervaring je hebt in het rijden met verschillende auto’s en het omgaan met verschillende klanten. Dit wordt gewaardeerd, zowel door de werkgever als door de klant en hierdoor kan je na verloop van tijd iets meer gaan verdienen. Je wordt dan niet meer ingezet als studentenchauffeur, maar als directiechauffeur.
Nadelen van het werken als privé chauffeur

Je moet op afroep beschikbaar zijn en weet dus nooit lang van tevoren wanneer je moet werken. Dit kan lastig zijn met afspraken maken. Soms moet je heel vroeg je bed uit en op andere dagen ben je weer tot heel laat aan het werk.


Gerelateerde artikelen