werken in loondienst

Werken in loondienst heeft heel wat voordelen. Je loon is altijd hetzelfde, je weet dus waar je aan toe bent. Dit geeft zekerheid. Je hoeft niet zelf achter werk aan en je hebt vaste werktijden. Naast het werk wacht geen administratie of boekhouding op aandacht. Kortom: werken in loondienst is de beste manier om een vast inkomen te vergaren, waarop je je levensstandaard kan baseren.
Beginnen in loondienst

Wanneer je begint met werken in loondienst moet je vooral niet te veeleisend zijn. Er komen ieder jaar honderden schoolverlaterswerken in loondienst op de arbeidsmarkt om te solliciteren op een beperkt aantal banen. Voor jou tien anderen geldt in de meeste functies, enkele uitzonderingen daargelaten. Het is soms handiger om iets lager te beginnen in een bedrijf en daarna naar de door jouw begeerde positie te groeien door jezelf waar te maken. Dit is beter dan de ene sollicitatiebrief na de andere te schrijven en nergens aan de bak te komen doordat je je eisen te hoog hebt gelegd. Vergeet hiernaast ook niet dat je diploma na een jaar thuisgezeten te hebben, niet zoveel waarde meer heeft.

Opbouwen in loondienst

Het is prettig om niet stil te blijven staan, ook wanneer je een vaste baan hebt is het fijn om doorgroeimogelijkheden te hebben. Dit is niet alleen fijn voor jezelf, want hoe leuk je je werk ook vindt, na dertig jaar hetzelfde gaat het onherroepelijk vervelen. Het is ook prettig om door te groeien en jezelf te bewijzen. Dit zorgt er niet alleen voor dat je in salaris vooruit gaat, maar dit zorgt ook voor meer zekerheid. Want wanneer je je carrière opbouwt en meer kan dan een schoolverlater, ben je voor je werkgever meer waard en zal hij je niet zo snel op straat zetten. Toch een prettig gevoel, voor beide partijen.
Passies en kwaliteiten

Het is belangrijk om te weten wat je leuk vindt en waar je goed in bent. Borduur verder op je positieve kwaliteiten en verlies nooit je interesses uit het oog. Zo kan je je carrière uitbouwen in de richting die bij jou past. Wees niet bang om je ambities met je leidinggevende te bespreken. Wanneer salarisverhoging er niet in zit, is het misschien wel mogelijk om een cursus te volgen die jou in je carrière weer verder kan brengen. Dit is iets wat je in een functioneringsgesprek altijd moet aankaarten. Nee heb je, ja kan je krijgen en bovendien heeft iedere werkgever graag ambitieuze, gemotiveerde en betrokken werknemers in dienst.


Gerelateerde artikelen