geld verdienen met een bijbaan

Vooral voor jongeren zijn er talloze bijbaantjes te bedenken om geld te verdienen. Voor de meeste bijbaantjes geldt een minimum leeftijd van 16 jaar, maar voor sommige baantjes geldt een lagere minimum leeftijd. Ook volwassenen kunnen kiezen voor een bijbaan om het salaris aan te vullen. Het valt niet mee om naast een fulltime baan ook nog te gaan werken in een bijbaan. De vraag is dan of dit wel zo verstandig is. Vrije tijd is natuurlijk ook belangrijk. Wanneer je een parttime baan hebt of thuis zit met de kinderen, valt dit vaak wel prima te combineren met een bijbaan.
<
Minimum leeftijd werken

Voor het bezorgen van kranten en folders geldt een minimum leeftijd van 13 jaar.geld verdienen met een bijbaan
Vanaf 14 jaar kan je in sommige supermarktfilialen al terecht als vakkenvuller en is het ook mogelijk om lichte werkzaamheden in de agrarische sector te verrichten. Denk hierbij aan bijvoorbeeld fruit plukken. Vanaf 16 jaar wordt je meestal serieuzer genomen als werknemer. Je kan dan ook gaan werken als kassière, verkoper en in een fabriek. Wanneer je een scooterrijbewijs hebt kan je ook maaltijden gaan bezorgen. Houd je wel aan de maximale snelheid. Alle boetes zijn voor eigen rekening.

Waar vind je een bijbaan?

Meestal is het niet zo moeilijk om als jongere aan een bijbaan te komen.

  • Je kan bij het uitzendbureau langsgaan, maar niet alle uitzendbureaus hebben werk voor jongeren.
  • Een andere mogelijkheid is de locale krant. Hierin vind je vaak wel wat vacatures voor jongeren.
  • Winkels hebben voor het raam of bij de kassa vaak wel een briefje personeel gezocht hangen wanneer ze iemand nodig hebben. Verder kan je het natuurlijk ook altijd gaan vragen in een winkel.
  • Via internet kan je je aanmelden bij een oppascentrale of als bezorger van kranten en reclamefolders.
  • Google eens op internet op bijbaan, vaak vind je dan de leukste vacatures zoals bijvoorbeeld weekend hostess op de Thalys ter promotie van het gebruik van Wifi in de trein.Thuiswerk als bijbaan

Thuiswerk kan je prima verrichten als bijbaan. Denk hierbij aan inpakwerk, schrijfwerk, correctiewerk, vertalen van teksten, fotografie, websites of applicaties maken en telemarketing. Vaak kan je bij thuiswerkcentrales ook nog opgeven hoeveel uur je ongeveer wil werken. Naast deze werkzaamheden kan je er ook voor kiezen om jezelf op de dagen dat je thuis bent beschikbaar te stellen als gastouder, bijlesleraar of muziekleraar. Ook naast je normale werk mag je een bijbaan hebben. Vergeet alleen niet om deze verdiensten op te geven aan de belastingdienst. Vaak ben je hier zelf verantwoordelijk voor.

Jongeren krijgen vaak geld terug van de belasting

Wanneer je als vakantiehulp hebt gewerkt of een bijbaantje hebt, is de kans groot dat je teveel belasting hebt betaald. Op de website van de belastingdienst kan je zien of je teveel hebt betaald en hoeveel je terug kan krijgen. Het loopt echt de moeite om hier even te gaan kijken. Het is mogelijk om met het invullen van een simpel papiertje tot €850,= extra te verdienen. Dat is toch mooi meegenomen. Je kan belastingaangifte doen voor de afgelopen vijf jaar, dus wanneer je dit vergeten ben, doe dit dan alsnog. Op de website http://www.cnvjongeren.nl is alle uitleg te vinden die je hiervoor nodig hebt.


Gerelateerde artikelen