lening oversluiten

Geld lenen kost altijd geld, maar soms kost het bij de ene leningaanbieder meer dan bij de andere. Er kunnen ook nog andere redenen zijn om een lening over te sluiten, zoals bijvoorbeeld meerdere leningen onder brengen bij één leningverstrekker zodat het afbetalen en communiceren makkelijker en overzichtelijker wordt.
Kopen op afbetaling oversluiten

Wanneer je meerder leningen hebt lopen, doordat je producten hebt gekocht op afbetaling kan je op den duur het overzichtlening oversluiten behoorlijk kwijt raken. Bovendien zijn dit vaak dure leningen. In dit geval is het handiger om de leningen om te zetten in 1 doorlopend krediet. Dit maakt de leningen overzichtelijker en goedkoper. Je ziet dan precies wat je per maand kwijt bent en wanneer de lening is afbetaald.

Rood staan en creditcard schulden

Rood staan bij de bank en schulden op de creditcard zijn ook dure leningen. Wanneer dit af en toe eens voor komt, is er niets aan de hand, maar wanneer je standaard een creditcardschuld hebt of rood staat bij de bank is het verstandiger om een doorlopend krediet te nemen. Hiermee los je de schulden bij de bank af en daarna heb je alleen nog te maken met het doorlopend krediet. Dit kan je aflossen tegen een veel lagere rente dan je betaalt bij roodstand of een creditcardschuld.

Oversluiten kostenbesparend

Het is dus altijd verstandiger om meerdere leningen om te zetten in één goedkopere lening. Bovendien zorgt dit ervoor dat je het overzicht niet verliest. Dit biedt dus alleen maar voordelen. Het is alleen verstandig om niet met de eerste de beste kredietverstrekker in zee te gaan. Op internet kan je makkelijk de kredietverstrekkers vergelijken. Zo zie je in hoeveel termijnen je moet afbetalen en hoe hoog de rente is. Zo betaal je nooit teveel voor jouw lening.
Verstandig lenen

Leen nooit meer dan dat je kan aflossen en houd altijd het overzicht. Wanneer je het ene gat met het andere gaat dichten ben je verkeerd bezig. In dat geval is het verstandiger om een budgetcoach in te schakelen, die samen met jou gaat kijken hoe je je financiën weer op orde krijgt. Niemand wil in de schuldsanering terecht komen en een aantal jaar van een absoluut minimum leven. Zorg dat dit jou niet gebeurd en trek op tijd aan de bel, wanneer het die kant op dreigt te gaan.