met spoed geld nodig

Ben jij net zo als vele mensen tegenwoordig met spoed geld nodig? In dit artikel zal ik een aantal manieren beschrijven hoe je geld met spoed kunt ‘krijgen’.

  • Lenen van familie of vrienden met spoed geld nodig
  • Spullen verkopen of belenen
  • Minilening met spoed

Lenen van familie of vrienden

Als je weet dat je binnen korte tijd weer voldoende geld ter beschikking hebt door middel van bijvoorbeeld een salaris, dan kun je overwegen om voor korte tijd geld te lenen. Dit kun je het beste doen bij familie of vrienden, maar let er wel bij op dat je zeker terug kunt betalen. Het zou zonde zijn dat de relatie tussen jouw vrienden of familie beschadigd raakt door het lenen en niet terug kunnen betalen van geld.
Spullen verkopen of belenen

Heb je geen familie of vrienden die je kunnen helpen of wil je hun niet belasten met jouw geldkwesties, dan kan het wellicht een oplossing zijn om spullen te verkopen die je bezit. Vaak kun je in korte tijd via bijvoorbeeld marktplaats.nl spullen verkopen. Een andere manier is om via en pandjeshuis spullen te verkopen, vaak krijg je dan wel minder voor je spullen maar je hebt wel direct geld. Je kunt er trouwens ook voor kiezen om een lening te nemen bij een pandjeshuis, voor deze lening geef je spullen in onderpand. De spullen blijven van jou als je op tijd je lening terugbetaald. Deze vorm van lenen is één van de weinige mogelijkheden als je een negatieve BKR registratie hebt. Er zit wel een nadeel aan deze vorm van lenen, namelijk dat je vaak meer rente betaald dan een lening bij de bank. Maar als je echt met spoed geld nodig bent dan is het een goede oplossing.

Om een lening aan te gaan dien je 18 jaar of ouder te zijn en is legitimatie verplicht.

Minilening met spoed

Tegenwoordig is het mogelijk om binnen korte tijd een lening aan te gaan van en relatief laag bedrag. Zo een soort lening word ook wel minilening genoemd, dit zijn leningen van €50,- tot €1000,- die vaak binnen korte tijd terug betaald dienen te worden. Het voordeel van dit soort leningen is natuurlijk dat je erg snel over geld kunt beschikken. Het aanvragen van zo’n lening is namelijk erg snel gedaan. Het is bij sommige instanties zelfs mogelijk om in het weekeinde een lening te krijgen, dit kan erg handig zijn daar alle banken gesloten zijn in het weekend.

Heb je een negatieve BKR registratie dan hoeft het geen probleem te zijn om een minilening te nemen. Bij het aangaan van een minilening word er niet altijd een BKR check gedaan. Natuurlijk is het wel zo als je al een negatieve BKR registratie hebt, het wellicht niet zo handig is om nog een lening aan te gaan.